Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Iskonska pjesma u modernom ruhu

10.10.2010. 22:00
Iskonska pjesma u modernom ruhu


Uspjela je zadarska publika izmamiti i jedan bis, tijekom kojeg su se “iskonovci” zahvalili izvedbom “Kalelarge”, ali i (možda) proročanske “Tornero” talijanske grupe “I santo California”
U ugodnoj i intimnoj atmosferi splitska klapa Iskon je Zadranima u subotu podarila jednoipolsatni koncert satkan od najljepših ljubavnih balada. Izbor je bio raznolik. Toni Cetinski, Massimo, klapska pjesma, pa čak i talijanska “canzona” – sve to naišlo na pozitivan “feedback” publike, no kojoj su dvije pjevačke etape od 45 minuta sa stankom iste minutaže, možda ipak bile prekratke. No, to klapu Iskon nije spriječilo da u svom nastupu naprave presjek svega onog što posljednje dvije godine dira dalmatinsku publiku.
Koncert otvoren njihovim posljednjim singlom “Uvik ljubit’ ću te ja” otpočeo inače s polusatnim zakašnjenjem, no razlog je bio praktičan.
– Čekali smo da počne jeftinija struja, odmah po stupanju na binu ispričali su se klapaši.
Uslijedila je potom višeglasna obrada Belanovih “Ponoćnih zvona”, ali i set Gibonnijevih uspješnica. Cijeli set obrada njegovih pjesama posvećen je i Toniju Cetinskom. Bilo je tu i Urbanove “Budi moja voda”, a kratkotrajnih izleta u alternativu bilo je i u obliku “beatbox” demonstracije tijekom “Krive karte” prvog tenora klape Marka Pecotića.
Uspjela je zadarska publika izmamiti i jedan bis, tijekom kojeg su se “iskonovci” zahvalili izvedbom “Kalelarge”, ali i (možda) proročanske “Tornero” talijanske grupe “I santo California”.
Klapa Iskon u Zadar je pristigla u svom trenutačno najsjajnijem razdoblju. Tijekom posljednje dvije godine ovi Splićani su svoj put prema daljnjem uspjehu popločali s dva izvrsna nastupa, koncertom u prestižnom pariškom Theatre de la Ville prošle godine, ali i nastupom na „Dori” kada im “Vrime za kraj” nije odnijelo pobjedu, no zato im je otvorilo put do srca mnogobrojne klapske publike, pa tako i one zadarske.