Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Jedinica u bodove, petica za zalaganje

10.10.2010. 22:00
Jedinica u bodove, petica za zalaganje


Četiri duga kola na kontu rukometaša Zadra pisalo je nula bodova. Nakon uvodnih minuta ogleda sa Spačvom činilo se da će tako proći i peti ovosezonski pokušaj „plavih”. Rutinirana slavonska momčad kontrama je lakoćom nalazila put do Cotine mreže, a uzdasi na tribinama Mocira odavali su zabrinutost. Spačva je izgledala kudikamo goropadnije od Ivančice – suparnika koji je prošli tjedan uzeo oba boda.
Ipak, odlučni dokazati “kako u Mocirama nitko nije favorit”, Zadrani prebacuju u višu brzinu, a semafor će do 20. minute pokazivati plus od dva ili tri gola za domaći sastav. Sluteći nepovoljan ishod, Josip Mečić, trener gostujućih, odlučuje se za 5-1 formaciju Spačve predvođenu bivšim reprezentativcem Pongračićem koji će u nadolazećem razdoblju zadavati dosta muke zadarskom napadu. Na drugoj strani terena raspoložen je bio i Kuže te Vinkovčani do isteka prve dionice potpuno anuliraju prednost domaćih (17:17).
Svoju seriju nastavit će i početkom drugog poluvremena kada rade novih 3:0. Međutim, zadarski “dječji vrtić” na čelu s izvrsnim Suraćem ponovno se vraća u život. Objektivno jačem sastavu ne dopuštaju da se odlijepi, a iako je Spačva od 47. minute opet u naletu te dva ili tri gola viška zadržavaju sve do završnice, isto će ponoviti i u posljednjih minutu i pol. Dobrim potezom pokazala se minuta odmora Igora Nikolića nakon koje njegovi izabranici prelaze u presing sa Suraćem kao osiguračem i posljednjom linijom sada raštrkane zone.
Naizgled očajnički potez tako se ubrzo pretvorio u slavlje: Spačva je izgubila loptu u dva posljednja napada, a Surać, prvo ime i u finišu utakmice, dvaput posprema za prvi ovosezonski bod Zadrana.
– Borbenost koju su moji igrači iskazivali cijelu utakmicu na kraju je urodila plodom. Zaslužili su iskrene čestitke, posebno iz razloga što su ovaj bod osvojili prvenstveno hrabrošću i upornošću – zadovoljan je bio Igor Nikolić, trener Zadra koji je, osim Suraćeve, istaknuo ulogu svih igrača.
– Surać je standardno učinkovit, a posebno me veseli što su nam na ovoj utakmici proradila krila te Cota koji je s 15 obrana imao zapaženu rolu. U stvari, pozitivan rezultat na kraju je izvukla cijela momčad – ističe strateg “plavih”.
A cijela momčad, nakon dugog razdoblja bila je sastavljena samo od domaćih igrača. Zadrana koji su sami sebi postavili smjernice za ovosezonski opstanak – angažiranim, maksimalnim pristupom mogu se kompenzirati nedostaci poput neiskustva, kratke klupe i deficita kvalitete u odnosu na suparnika. Činjenica da do susreta sa Spačvom igrači i trener nisu dobili niti lipe honorara nije ih spriječila da ostave srce na terenu. Nastave li tako, u Mocirama ćemo i dogodine gledati utakmice Prve Hrvatske lige.