Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Počinje suđenje Dinu Sakiću zbog ubojstva majke Divne Morić

10.10.2011. 22:00
Počinje suđenje Dinu Sakiću zbog ubojstva majke Divne Morić


Obdukcijom mrtvog tijela nesretne žene kao uzrok smrti je utvrđeno nagnječenje mozga i fraktura lubanje. Mladić je navodno majku usmrtio s pet udaraca čekićem u potiljak. Tijelo je potom bacio u gusternu na gornjoj etaži bakine kuće


Dino Sakić, 21-godišnjak koji je optužen za monstruozno ubojstvo vlastite majke, 40-godišnje Divne Morić, danas bi trebao sjesti na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru pred Sudsko vijeće kojim će predsjedati Enka Moković kako bi odgovarao za svoj zločin.
Mladić se od dana uhićenja nalazi u pritvoru zadarskog Istražnog centra, a pred istražnim sucem je priznao da je majku ubio s pet udaraca čekićem u potiljak početkom ožujka ove godine u mjestu Stankovci.
Kao motiv svog stravičnog čina, kako smo tada saznali, naveo je kraću prepirku s majkom koja mu je spočitavala njegovo ponašanje, loše društvo, odlaske u kladionice i rastrošnost. Prepirka je kulminirala nakon što mu je majka spomenula da bi, ukoliko se ne promijeni, mogli ponovno posjetiti stručne službe. Izgubio je kontrolu, majku udario šakom u glavu, a nakon što se ona srušila na pod između kuhinje i hodnika, otvorio je ormar u hodniku, izvadio čekić i zadao joj navodno pet snažnih udaraca u potiljak. Preminula je na mjestu, a obdukcija je utvrdila nagnječenje mozga i frakturu lubanje. Njezino beživotno tijelo potom je odvukao u obližnju sobu te počistio kuću i uklonio sve tragove. Što je najgore od svega, mladić je šest dana nakon ubojstva, spavao u sobi do one gdje je ostavio majčino mrtvo tijelo.
Tijelo je potom bacio u gusternu netom prije bakina povratka kući iz zadarske bolnice gdje je bila hospitalizirana nakon operacije.
Tada, nakon ubojstva, čelnici zadarske policije održali su i izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj su izvijestili javnost o “slučaju Sakić”.
Inspektori su pojasnili kako je višednevna potraga za 40-godišnjom ženskom osobom čiji je nestanak 6. ožujka prijavila njezina 65-godišnja majka, okončan nažalost, pronalaskom njezina mrtvog tijela tri dana kasnije. Razotkrivanju cijelog slučaja prethodilo je iscrpljujuće i detaljno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su policajci obavili brojne obavijesne razgovore i sa članovima obitelji i osobama s kojima je prije nestanka nesretna Divna Morić kontaktirala. Policajci su pretražili i njezin stan u Benkovcu, a u potrazi je bio angažiran i pas tragač, policijski helikopter te čak i policajci iz susjednih policijskih uprava.
 Zadarski su inspektori u više navrata pokušavali stupiti u kontakt s Dinom Sakićem, no on je sam nakon nekog vremena nazvao benkovačku policijsku postaju i rekao im kako se nalazi na Autobusnom kolodvoru u Zadru. Nakon kriminalističkog istraživanja zadržan je u dvodnevnom pritvoru koji mu je odredio istražni sudac. U međuvremenu, premetačinom obiteljske kuće njegove bake Marice Morić (65), u gusterni na gornjoj etaži kuće, pronađeno je mrtvo tijelo njegove majke.