Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Srebro je iznad naših mogućnosti

10.10.2011. 22:00
Srebro je iznad naših mogućnosti


Mi objektivno možemo igrati s Nijemcima, ali u toj utakmici nismo bili pravi. Doduše, iako je rezultat završio 7:1 za njih, sve su to manje-više bile neizvjesne partije u kojima je odlučivalo nekoliko drva


Kuglači Zadra napravili su još jedan veliki rezultat. Na Svjetskom kupu koji se održao u njemačkom Augsburgu Zadrani su napravili pravo malo iznenađenje i osvojili srebrno odličje.
– Napravili smo rezultat koji je iznad naših mogućnosti – istaknuo je kuglač Zadra Luka Ukalović.
Svjetski kup je natjecanje na kojemu se sastaje 15 momčadi, prvaka najjačih kuglačkih zemalja. Jednostavno, konkurencija je zaista jaka. Da se uopće dođe do završnice i borbe za medalju, moralo se prijeći preko svih 14 protivnika. Naime, svih šest igrača svih momčadi je odradilo svoju seriju i na kraju su se vrednovali ti rezultati. Najbolje četiri momčadi izborili su plasman u polufinale. Kvalifikacije su trajale dva dana. Zadrani su nakon prvog dana bili četvrti, nakon drugog su se popeli stepenicu više, tako da su kvalifikacije završili na trećem mjestu.
– Dobro smo to odradili. Niti u jednom trenutku nismo ‘visili’. Uvijek smo bili unutra – dodaje Ukalović, a to treće mjesto u polufinalu im je donijelo austrijski St. Polten.
– Dobili smo najlakšeg protivnika, od ostalih momčadi koje su se plasirale u polufinale. Nekako smo se nadali da bismo mogli uhvatiti Austrijance i to se ostvarilo.
St. Polten je završio kvalifikacijska bacanja na drugom mjestu, a u drugom polufinalu su se sastale momčadi Rot Weis Zerbsta i Podbrezove.
– St. Polten je odradio jako dobro te kvalifikacije. Jednostavno nisu kiksali, a kuglana je bila takva da svaki eventualni kiks može biti poguban. Loše je bila uređena, oprema je bila zastarjela. Izrazito niski rezultati su padali, a austrijski igrači su se dobro snašli u tome.
No nisu se dobro snašli u polufinalu, gdje su naletjeli na raspoloženi Zadar.
– Vjerovali smo u sebe. Znali smo da možemo s njima igrati, ali da moramo biti pravi. Zaista smo kvalitetno odradili tu utakmici i došli u priliku da se borimo za zlato.
Svi su u polufinalu očekivali slovačku Podbrezovu?
– Podbrezova je objektivno najjača momčad. Imaju zaista strašno jake igrače i nekako se očekivalo da će oni biti u tom polufinalu. No kiksali su. Poraženi su iako su rušili više drva.
U polufinalu vas je, dakle, čekao njemački Rot Weis Zerbst. Jeste li tada vjerovali da se može i do zlata.
– Mi objektivno možemo igrati s Nijemcima, ali u toj utakmici nismo bili pravi. Doduše, iako je rezultat završio 7:1 za njih, sve su to manje-više bile neizvjesne partije u kojima je odlučivalo nekoliko drva. Nisu oni nas pregazili. Vrlo lako se to moglo okrenuti u krivome smjeru. No ponovit ću, u toj utakmici mi nismo bili pravi.
Vi ste odigrali odlično natjecanje?
– Mogu ja i bolje. Ma možemo svi mi bolje. Ja pamtim ipak više one lošije hice nego one dobre.
Ali kada je trebalo…
– Kada je trebalo sam povukao i odigrao odlično.
Unatoč porazu u finalu, zadarski kuglači napravili su fantastičan rezultat. Iako su ostali bez svog ponajboljeg igrača Branislava Bogdanovića, uspjeli su ponoviti fantastičan prošlogodišnji rezultat. Srebro s najjačeg svjetskog kuglačkog natjecanja zaista je odličan početak sezone, još kada se k tome pribroje četiri uvodne pobjede u domaćem prvenstvu, vidljivo je da Zadrani i ove sezone misle itekako ozbiljno.
– Da nam je netko prije početka sezone ponudio ovakav rasplet uvodne sezone, potpisali bismo ga bez razmišljanja.
Zadrani neće imati previše vremena mirovati i slaviti ovo srebro. Već u subotu ih dočekuje možda i najveći derbi lige. U Mocire dolazi neporažen Medveščak 1958.
– To je strašno jaka momčad i mogu reći da nam je ovo možda i najjača utakmica ovog dijela sezone. Ja se iskreno nadam da ćemo mi odigrati još bolje nego do sada. Smatram da imamo još dosta rezerve da to i ostvarimo.