Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Iduće školske godine nastava u Biogradu u samo u jednoj smjeni

Autor: Velimir Brkić

10.10.2012. 22:00
Iduće školske godine nastava  u Biogradu u samo u jednoj smjeni

Foto: Velimir BRKIĆ



Sredstva u iznosu od 2,5 milijuna osigurali su Zadarska županija i Grad Biograd na Moru u omjeru 70:30 posto. Po projektu inženjerke Zdenke Bartulović radove izvodi varaždinska tvrtka Kolić invest, a nadzor radova inženjer Dražen Džepina


Veliki dan za Biograd na Moru, biogradsko i županijsko školstvo. Na prigodnoj svečanosti jučer su otvoreni 2,5 milijuna kuna vrijedni radovi na dogradnji četiri učionice u Srednjoj školi Biograd. Od iduće školske godine srednjoškolska nastava će se u Biogradu odvijati samo u jednoj smjeni.
Simboličnom lopatom betona postavljenog u temelje građevine radove službeno su otvorili sadašnji i donedavni ravnatelj škole, Ivica Kero i Božo Došen, biogradski gradonačelnik Ivan Knez te Marina Viduka iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije. Obred blagoslova je predvodio don Nikola Tokić, župnik Župe sv. Ivana Krstitelja na biogradskim Torovima.
– Sredstva u iznosu od 2,5 milijuna osigurali su Zadarska županija i Grad Biograd na Moru u omjeru 70:30 posto. Po projektu inženjerke Zdenke Bartulović radove izvodi varaždinska tvrtka Kolić invest a nadzor radova inženjer Dražen Džepina, rečeno je na otvaranju.
Pred našim očima, rekao je ravnatelj Ivica Kero, niče važan dio ovog školskog kompleksa koji će nam omogućiti da još kvalitetnije i lakše organiziramo nastavni proces za preko 300 učenika iz biogradskog kraja.
– Upravo suprotno! Ulaganje u obrazovanje, ulaganje u znanje, u našu mladost, ulaganje je u najisplativije vrijednosti koje ne mogu devalvirati ili propasti ni pod jednom krizom. Štoviše, dugoročno se vraća i kroz materijalno blagostanje i kroz zadovoljne i ostvarene pojedince. Investicija od 2,5 milijuna kuna vrlo brzo postat će velika dobit za ovaj kraj, rekao je ravnatelj škole Ivica Kero.
Dodao je kako u vremenu u kojem su izokrenute mnoge vrednote, osjećamo još više potrebu da učenicima budemo primjer i pomoć na putu njihova odrastanja.
– Škola ne može i ne smije biti samo ‘tvornica radne snage’. Ona mora biti mjesto, sustav, živi organizam, koji će iznjedriti zdrave, vrijedne, zrele i sposobne ljude koji znaju što u životu žele i kako do toga doći.
Ovo ulaganje u nove četiri učionice i rad u jednoj smjeni bit će velika prednost u odnosu na brojne škole u županiji, ali i cijeloj domovini.
– Sama dogradnja, proširenje zbornice, opremanje suvremenim nastavnim pomagalima daje nam za pravo da budemo ponosni i zadovoljni što biogradska škola sa svojih 330 učenika u trenutačno 14 odjeljenja i 44 djelatnika izvana i iznutra izrasta u nezaobilazan i prepoznatljiv čimbenik razvoja ovoga grada i okolice, zaključio je Kero.
Ivan Knez nije krio zadovoljstvo što će se pokraj srednje škole u dogradnji na površini od 2.500 metara četvornih uskoro započeti graditi i zgrada fakulteta.