Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Tokić i Župan za pobjedu

Autor: Drago Bajković

10.10.2012. 22:00
Tokić i Župan za pobjedu

Foto: PIXELL



Prvoligaš sa Stanova jučer je u Novalji zabilježio pobjedu u oglednoj utakmici sa istoimenim trećeligašem. Trener Ferdo Milin na travnjak je poslao kombiniranu momčad kako bi vidio na koje igrače može računati u nadolazećoj prvenstvenoj utakmici s Osijekom.
Zadar je tijekom cijele utakmice diktirao tempo, imali su više loptu u nogama i prijetili. Bilo je na početku nekoliko prilika i poluprilika za goste iz Donatova grada, ali domaćini ipak prvi dolaze u vodstvo. U jednoj gužvi nakon prekida lopta u leđa pogađa Kurilića, mijenja smjer i odsjeda u mreži nemoćnog Borgelotta – 1:0. Igrala se 20. minuta. Izjednačio je Ivan Tokić u 32. minuti prekrasnim zgoditkom. Tokić je povukao loptu i s 35 metara pogodio pod rašlje istrčalog Hadžića – 1:1. U drugom dijelu Zadar je izjednačio u 67. minuti. Čirjak je podvalio loptu do Jolića koji asistira za Župana, a ovaj pogađa za pobjedu – 1:2.
– Možemo biti zadovoljni u nekim segmentima igre. Ova utakmica svakako će dobro doći da vidimo na koga možemo računati u Osijeku umjesto trojice koji će nedostajati. Dobitak je iskusni Dragan Župan koji je dobro igrao i uz to postigao zgoditak – kazao je Zvone Jurić, pomoćni trener NK Zadra.


NOVALJA 1
ZADAR 2
NOVALJA – Mjesno igralište Straško. Gledatelja: 50. Sudac: Miletić (Zadar). Strijelci: 1:0 Kurilić (20′), 1:1 Tokić (32′), 1:2 Župan (67′)
NOVALJA: Hadžić, Kurilić, Batkoski, Kresović, Andačić, Tičak, Jakušić, Datković, Tomac, Burčul, Kulačić. Još su igrali. Simanović, Prizmić, Rukavina, Gallardo, Lorčić. Trener: Ivica Datković.
ZADAR: Borgelott, Ikić, Buljat, Vasilj, Jerbić, Župan, Tokić, Colić, Šimurina, Gržan, Jolić. Jos su igrali: Potočnjak, Heister, Čirjak, Jurjević, Perica. Trener: Ferdo Milin