Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gospa Luzarica na brdu Vrčevo

10.10.2013. 22:00
Gospa Luzarica na brdu Vrčevo


Unatoč kiši koja je padala cijeli dan, u podnožju brda Vrčevo skupilo se puno ljudi, a priključili su im se i članovi Zajednice “Apostoli Krvi Kristove” iz Zadra


Na spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice, Gospe od Ružarija, obilježena je peta godišnjica sedmodnevnog hodočašća jedanaestorice odvažnih i hrabrih ljudi iz ovog kraja, s Gospinim kipom od svetišta u Međugorju do Glavice te njegovo postavljanje u kapelicu na brdu Vrčevo.
Unatoč kiši koja je padala cijeli dan, u podnožju brda Vrčevo skupilo se puno ljudi, a priključili su im se i članovi Zajednice “Apostoli Krvi Kristove” iz Zadra.
U 16 sati započela se molitva krunice uz postaje križnog puta, prema Kapelici BDM od krunice izgrađenoj na 213 metara nadmorske visine. Molitvu krunice predvodila je voditeljica Zajednice “Apostoli Krvi Kristove”, časna sestra Ljiljana Marić.
Po silasku s “Gospina brda Vrčeva”, nazočni su se uputili u župnu crkvu na misu koju je predvodio don Domagoj Kelava.
Tijekom druženja nakon mise, u ime svih hodočasnika “Gospi Luzarici” na brdo Vrčevo, mr. sc. Petar Strmota uručio je prigodni poklon časnoj sestri Ljiljani Marić, i Zajednici “Apostoli Krvi Kristove”, kao znak zahvale za pomoć i potporu.