Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Svjetska premijera jahte Elan 30 power

10.10.2013. 22:00
Svjetska premijera jahte Elan 30 power


Nakon 14 godina neprekidnog rasta BBS 15.0 imat će najveći rast s najviše izlagača, plovila i premijera do sada. Organizatori od 24. do 27. listopada u Biogradu očekuju više od 250 izlagača i preko 300 plovila


Biograd boat show 15.0 započet će 24. listopada, trajat će četiri dana. Iz najvećeg sajma u Hrvatskoj prijeći će u najveći sajam u srednjoistočnoj Europi, najavio je direktor sajma Milan Šangulin na jučerašnjoj novinskoj konferenciji održanoj u Arsenalu.
– Nakon 14 godina neprekidnog rasta BBS 15.0 ove godine ima najveći rast s najviše izlagača, plovila i premijera do sada. Očekujemo više od 250 izlagača i više od 300 plovila. Ovogodišnji sajam bit će prvi održan u Europskoj uniji, a obilježit će ga povećanje broja inozemnih izlagača iz EU zemalja i velik broj renomiranih svjetskih brodogradilišta, najavio je Šangulin.
Novosti u 2013. godini su da je izložbena hala B dodatno proširena za 30 posto, dok je izložbena hala C dodatno proširena za 25 posto. Zabilježen je i veliki porast izloženih motornih plovila većih od 50 stopa, a bit će izloženo više od 100 polovnih plovila od pet do 18 metara. Charter tvrtke će imati u ponudi više od 500 plovila za najam, kazao je Šangulin, dodajući kako je hrvatska charter industrija najveća u svijetu.
Biograd boat show ove godine obilovat će i premijerama. Ilirija će premijerno predstaviti novi 36-metarski brod za luksuzne izlete registriran za 180 osoba.
Tu je i svjetska premijera 10-metarske jahte, Elan 30 power, koju je jučer predstavila direktorica Elana. Riejč je o brodu jedinstvenog dizajna s dvije dvostruke kabine, proizvedenom u Obrovcu te nominiranom za brod godine Europe u kategoriji motorne jahte do 35 stopa. Upravo su zbog toga mnogi renomirani svjetski nautički novinari najavili svoj dolazak kako bi uživo mogli procijeniti brod, istaknuto je na konferenciji.
Bit će održana i svjetska premijera 12-metarske sportske jedrilice Enavigo 38 Racer, proizvedene u Virovitici korištenjem jedinstvene tehnologije. Trup je izgrađen u sendvič konstrukciji od karbonskih vlakana i jezgrom od crvene cedrovine, laminirano epoksidnom smolom u vakuum infuziji. Radi se o jedinstvenom spoju drvenog plovila i najmodernije tehnologije, najavljeno je na konferenciji. Posjetitelje očekuju i premijere nekoliko motornih vozila većih od 16 metara: Grand Banks 52 Europa, Integrity lobster 52, Galeon 550 Fly, Linssen Grand Sturdy 550 AC. Tu je i europska premijera Targa 44 hard top s Rolls Royce jet pogonom.
I ove godine osiguran je i bogat zabavni program po kojem je Biograd boat show i prepoznat, nastavio je Šangulin.
U četvrtak posjetitelje će u restoranu marine Kornati zabavljati Zdenka Kovačiček. U petak, tamo je predviđen cabaret, a u subotu u hali B bit će koncert Nene Belana i Fiumensa.
Radno vrijeme sajma bit će od 10 do 18.3o sati. Cijena jednokratne ulaznice iznositi će 35 kuna, dok će djeca do 15 godina uz pratnje odraslih imati besplatan ulaz.