Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Prikupljanje pomoći za Zorana Drobnaka prikovanog za invalidska kolica

10.10.2016. 22:00
Prikupljanje pomoći za Zorana Drobnaka prikovanog za invalidska kolica


Veliki humanitarni spektakl održat će se iduće subote, 15. listopada, u Domu mladeži Sukošan. U organizaciji županijske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i Udruge veterani 4. gardijske brigade Zadarske županije humanitarni koncert održava se za 48-godišnjeg Zorana Drobnaka iz Sukošana, koji je nakon nesretnog slučaja 27. lipnja 2016., prikovan za invalidska kolica.
Humanitarni koncert se održava pod nazivom “Ljubav za dar, za Zokija”.
– Želimo pomoći obitelji Drobnak da prebrodi ovu tešku životnu situaciju te da uspije sakupiti neophodna sredstva da bi naš Zoki mogao nastaviti sa svojim životom, ponovno prohodati, rekao je Klaudio Pavić, član Organizacijskog odbora.
Umirovljeni stožerni namjesnik Zoran Drobnak Zoki je dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik legendarnih Pauka iz 4. gbr. Sa svojom gardijskom brigadom sudjelovao je u svim akcijama diljem Republike Hrvatske (akcija Maslenica, Skok 1, Skok 2, Maestral, Južni potez, Ljeto 95, Oluja). Kao ratni vojni invalid časno je otpušten 1996. godine
– Prije tri i pol mjeseca nesretnim slučajem ozbiljno mu je oštećena koštana srž. Operiran je odmah u Općoj bolnici Zadar te je ubrzo prebačen na daljnju rehabilitaciju u Varaždinske toplice gdje se još nalazi. Danas je još nepokretan, no nadamo se kako će se stanje popraviti, govori Pavić.
Pod voditeljskom palicom Igora Jelinića Tota na humanitarnom koncertu “Ljubav za dar, za Zokija” nastupit će: klapa Zlatna luka, sastav 22. stoljeće, pjevač Ivan Perić te Toto i kraljice.
– Cijena ulaznice je 20 kuna, broj kupljenih ulaznica je neograničen, poručio je Pavić. Ulaznice se mogu kupiti u ovdašnjim kafićima Barba i Fortuna te na dan koncerta na ulazu u Dom madeži Sukošan.
Sukošanci, općinski žitelji i oni iz okolnih mjesta pomažu najugroženijim i najpotrebitijim i time pokazuju svoje veliko srce. Iskazuju ljubav prema svom bližnjemu, sumještaninu, prijatelju, poznaniku.
– Budi sretan dok možeš pomoći nekome, tako mi uvijek govori majka. Nekad dar i nije toliko vrijedan, koliko ono što prati taj dar, a to je osjećaj, blizina, simpatija, radost i dijeljenje onoga što imamo, kazao je Klaudio.
U nepunih devet mjeseci za nesretnog 19-godišnjeg Valentina koji je od sv. Martina, 11. studenog 2015. godine, ne budi iz kome, održana su dva humanitarna koncerta pod nazivom “Neka zakucaju srca za Valentina”, Božićni sajam na trgu Gornja vrata te međunarodni boksački spektakl u organizaciji Boksačkog kluba Zlatna rukavica iz Zadra u školskoj dvorani.
– Budimo ponosni što možemo pokazati solidarnost i suosjećanje, zaključio je sukošanski načelnik Ante Martinac.