Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Oteli ga, pretukli i ošišali dio kose

Autor: Minja Gugić

10.11.2008. 23:00
Oteli ga, pretukli i ošišali dio kose

Foto: Adam VIDAS



Osim službene informacije iz PU zadarske, koja je protiv dvojice nasilnika u dobi od 19 i 16 godina podnijela kaznene prijave, jučer je bilo nemoguće saznati više detalja o ovom slučaju tim više što je identitet mladića zbog njihove dobi zakonom zaštićen. Ipak, u razgovoru s ocem žrtve saznali smo kako se ovaj slučaj ne može uspoređivati sa “slučajem Ritz”
Stare razmirice i međusobni obračuni među trojicom mladića u dobi od 16, 18 i 19 godina eskalirale su protekle nedjelje u Zadru, kada su stariji i mlađi mladić zajedničkim snagama napali 18-godišnjaka kojeg su presreli na putu do kuće, fizički ga zlostavljali te mu naposljetku ošišali dio kose.
O još jednoj priči o nevjerojatnom nasilju među mladima, koje posljednje vrijeme pune novinske stupce, jučer je bilo gotovo nemoguće saznati detalje, jer su mladići zbog njihove dobi zakonom zaštićeni.
Ipak, u razgovoru s ocem napadnutog mladića saznali smo kako nije, srećom, riječ o ozbiljnijim ozljedama. Kako je potvrdio njegov otac, sin mu je dobro, otišao je na posao – jedino što se žali da ga malo boli noga koja mu je najviše ozlijeđena.
– Ne želim o tome ništa komentirati. Nije to slučaj kao što je onaj u Zagrebu vezan uz nesretnog Luku Ritza. Oni su se i ranije svađali, imali su neke neriješene razmirice i onda se dogodilo to što jest. Sve što vam mogu reći je to da treba policiji prepustiti da odradi svoj dio posla – rekao je jučer mladićev otac, naglasivši još jedanput kako ne želi o “slučaju” pričati novinarima, jer i nije riječ o slučaju u kojem bi njegov sin bio slučajna žrtva.
U svakom slučaju, nedjeljni je događaj prijavljen zadarskim policajcima koji su nakon obavljene kriminalističke obrade i razgovara s trojicom mladića, podnijeli kaznene prijave protiv napadača, 19-godišnjaka i 16-godišnjaka zbog sumnje da su počinili kaznena djela ocijenjena kao nasilničko ponašanje, ali i protupravno lišavanje slobode.
Naime, prema službenom policijskom izvješću, policajci su utvrdili da su protekle nedjelje tijekom dana u Ulici Ivana Gundulića u Zadru, gdje žrtva stanuje u obiteljskoj kući sa svojim roditeljima, oko 12 sati susreli 18-godišnjaka, kojeg su nasilno posjeli na motocikl.
Najprije su ga odvezli u Petrčansku ulicu, gdje su ga zadržali neko vrijeme i fizički maltretirali. Nakon toga su ga opet na silu odvezli u Zagrebačku ulicu, gdje su ga nastavili tući da bi mu na kraju ošišali dio kose. Nakon toga su ga pustili. Mladiću je pružena liječnička pomoć, a liječnici su utvrdili kako su srećom, u pitanju tek lakše ozljede.