Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

S obzirom na situaciju, Čačić je optimalno rješenje

10.11.2010. 23:00
S obzirom na situaciju, Čačić je optimalno rješenje


Igrači, a pritom mislim na sve – od najmlađih do najstarijih – su izrazili nezadovoljstvo načinom rada na treninzima. Zato, ne radi se o nikakvoj smjeni nastaloj na inicijativu nas igrača, već o činjenici da nam rad Igora Nikolića nije odgovarao. Naravno, pritom treba u obzir uzeti i objektivne razloge kao što su njegova zauzetost poslom i nemogućnost svih igrača da sudjeluju na treninzima. Želim naglasiti i da Nikolić nije isključivi krivac za tešku situaciju u kojoj se Klub trenutačno nalazi, već svi mi pomalo. No, ponovit ću – u pitanju je bilo nezadovoljstvo, i ništa više – rekao je Nino Jerak, jedan od najiskusnijih rukometaša Zadra koji se osvrnuo na posljednja događanja u Mocirama i dolazak Miroslava Čačića na mjesto prvog trenera.
– Čačić je po meni optimalno rješenje za situaciju u kojoj se Klub sada nalazi. Potreban nam je motivator i čovjek koji će unijeti promjene. Smatram da je bilo krajnje vrijeme za takvo što, jer doveli smo se u poziciju da u sljedećih nekoliko utakmica moramo pobjeđivati, odnosno sakupljati bodove. Koliko sam upoznat, njegov angažman bi trebao trajati do polusezone i ne znam kakvo će se rješenje tražiti potom, no Čačić je po meni bio logičan izbor – dodat će Jerak.
Zadar će tako u nadolazećim utakmicama imati oba trenera na klupi, s tim da je Čačić sada prvi, a Nikolić preuzima ulogu pomoćnog. Jeraka smo upitali i hoće li trenersko i dva igračka pojačanja (Mijolović i Samaržija) biti dovoljni za preskočiti uvijek neugodnu prepreku – Crikvenicu, koja u nedjelju dolazi u Mocire.
– Crikvenica se također pojačala s nekoliko kvalitetnih igrača, među kojima i je i naš Brkljača, a njihova je želja plasman u sam vrh ljestvice. Imaju jako dobro posloženu momčad, no oni dolaze u Mocire gdje protiv Zadra nitko nije favorit. U utakmici sa Spačvom dokazali smo da se možemo nositi s najboljima, a pokažemo li maksimalno zalaganje i uđemo u susret bez respekta, uzet ćemo oba boda. Što se Mijolovića i Samaržije tiče, oni su uistinu pojačanja. To su uostalom dokazali i na prošlotjednom gostovanju u Splitu. S novim trenerom i njima u sastavu treninge smo već sada podigli na višu razinu, a kako vrijeme bude odmicalo, vjerujem da ćemo biti sve bolji i izvući se iz sadašnje, teške situacije – zaključio je Jerak.