Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Optuženi se pokajao priznajući grešku i sramotu, ali tvrdi da nije dilao

10.11.2011. 23:00
Optuženi se pokajao priznajući grešku i sramotu, ali tvrdi da nije dilao


– Nisam imao nikakve financijske koristi od novca kojeg sam dobio za drogu. Novac sam predao trećoj osobi. Kada sam, 27. ožujka ove godine, jednoj osobi predao drogu, on me “počastio” crtom koju sam ušmrkao u njegovom autu – ispričao je među ostalim u svojoj obrani Pavković


Znam da sam pogriješio i priznajem da sam počinio kazneno djelo. Najgore od svega mi je što sam osramotio svoju obitelj. Žao mi je – rekao je jučer na Županijskom sudu u Zadru Ante Pavković koji se optužnicom tereti za posjed i dilanje heroina.
Optuženi Pavković doveden je u sudnicu pred Sudsko vijeće kojim predsjeda Boris Babić, s lisičinama na rukama iz zadarskog pritvora, a iza rešetaka se nalazi od dana uhićenja, početkom lipnja ove godine.
– Nisam dilao drogu od ožujka do srpnja ove godine kako piše u optužnici. Bio sam u kontaktu s drogom u tri navrata kako sam izjavio i pred istražnim sucem nakon što sam bio uhićen i priveden. Živim s roditeljima i bratom i nije točno kako me tereti tužiteljstvo da sam drogu donosio kući gdje sam je vagao i prepakiravao. Nisam imao nikakve financijske koristi od novca kojeg sam dobio za drogu. Novac sam predao trećoj osobi. Kada sam 27. ožujka ove godine jednoj osobi predao drogu, on me “počastio” crtom koju sam ušmrkao u njegovom autu – ispričao je među ostalim u svojoj obrani Pavković.
Konobar R. I. s Raba svjedočio je rekavši kako Pavkovića poznaje tri, četiri godine. Kako je radio na jednom turističkom brodu, ljeti bi znao doploviti i do Zadra i tada se, kako je rekao, znao družiti s Pavkovićem.
– Toga dana, 1. lipnja ove godine, s Raba sam došao autom do Zadra. Pavković i ja smo se našli ispred njegove kuće. Nismo se tada našli u Zadru zbog kupoprodaje droge. Toga dana me oko 22 sata zaustavila policija na Jadranskoj cesti i našli su mi nešto manje od grama heroina. Slučajno sam naletio na neke dečke u Zadru i sat ili dva, prije nego što su me policajci zaskočili, sam tu drogu kupio – posvjedočio je I.
O Anti Pavkoviću koji je do sada u životu čak sedam puta bio osuđivan ne samo zbog posjeda droge, već i zbog razbojstva, prijevare i teške krađe, jučer je na sudu svoje stručno mišljenje izrekla i vještakinja psihijatrijske struke dr. Vera Klarić koja je naglasila kako je Pavković “u trenutku počinjenja kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv”. Potvrdila je kako je dugogodišnji ovisnik o teškim drogama koji je sada u pritvoru, na terapiji. Osim toga, liječnica je naglasila kako Pavković ima dijagnosticiran poremećaj osobnosti te PTSP.
Suđenje se nastavlja u ponedjeljak završnim govorima optužbe koju u ovom slučaju zastupa zamjenik županijskog državnog odvjetnika Duško Berović te Pavkovićev branitelj po službenoj dužnosti, mladi zadarski odvjetnik Marko Grzunov.