Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prognoza sa Stanova

10.11.2011. 23:00
Prognoza sa Stanova


1. Kako će Hrvatska proći u večerašnjoj utakmici u Istanbulu i smatrate li da će se Hrvatska plasirati na EP?
2. Što bi mogao biti odlučujući čimbenik na travnjaku i koji igrači bi mogli odlučiti večerašnji dvoboj?
3. Što bi eventualni plasman ili neplasman na Europsko prvenstvo značio za hrvatski nogomet?


Dalibor Zebić
1. Vjerujem da ćemo se u konačnici plasirati na Europsko prvenstvo. Naravno, nisam potpuno objektivan jer sam i sam navijač, ali mislim da imamo realne šanse za tako nešto. Iskreno, ne bojim se toliko večerašnje utakmice, koliko uzvrata u Zagrebu. Smatram da će Turci večeras morati napasti na svom travnjaku, a onda će biti prostora da ih kaznimo. Zato je vrlo važno već u prvoj utakmici u Istanbulu napraviti povoljan rezultat za nas.
2. Odgovorit ću odmah na drugi dio pitanja. Smatram da će odlučujući igrači za izvedbu naše reprezentacije večeras u Istanbulu biti Luka Modrić i Mario Mandžukić. Poznata je Modrićeva kvaliteta, a mislim da će večeras u potpunosti opravdati tu kvalitetu. Što se tiče Mandžukića on igra u izvrsnoj formi i ako to pokaže večeras mislim da bi njih dvojica mogli biti jezičac na vagi. Naravno, odlučujuće će biti kako ćemo odigrati kao momčad, jer kolektiv je uvijek iznad pojedinca. Mogu Luka i Mario odigrati maestralno, ali ako drugi podbace ništa od dobrog rezultata.
3. Smatram da bi neplasman na EP donio puno veću štetu, nego što će od plasmana na EP biti koristi. Naravno, šteta je što je to tako, ali dokle god gospoda Marković i Srebrić budu gurali Prvu HNL na margine to će biti tako. Naravno, svi očekujemo, od navijača do igrača i nogometnih djelatnika plasman na EP jer to je ipak nekakvo svjetlo u tunelu po pitanju popularizacije nogometa u Hrvatskoj. Neplasmanom bi se svjetlo ugasilo i nastao bi potpuni mrak.
Jakov Surać
1. Očekujem povoljan rezultat u Istanbulu, a ako slučajno i ne bi bilo tako, smatram da sve možemo ispraviti u uzvratu kojeg ćemo igrati u Zagrebu. Uvjeren sam da je Hrvatska bolja od Turske i da ćemo se na kraju mi radovati plasmanu na Europsko prvenstvo. Pokazali smo već da smo najbolji kada je najteže i kada je pritisak velik, i smatram da će tako biti i u ovim dvobojima s Turskom. U svakom slučaju sam veliki optimist.
2. Sigurno je da će veliku ulogu odigrati naš motiv da Turcima uzvratimo za onaj kobni poraz u Beču na Europskom prvenstvu. Ne smatram da se tu radi o osveti, već samo o velikom motivirajućem faktoru. Smatram da će presuditi kolektiv, tj. koja reprezentacija će više izgledati kao momčad. Moramo se postaviti čvrsto i odgovorno te taktički odigrati besprijekorno. Siguran sam da će izbornik Bilić sve napraviti da to tako i bude. Smatram da je za našu igru vrlo važno kako će odigrati Luka Modrić, ali ne i presudno. Vjerujem da će Luka u obje utakmice s Turcima biti pravi.
3. I ovako je hrvatski nogomet na niskim granama, a eventualnim neplasmanom na EP dodirnuli bismo dno. Dugo se HNS skrivao iza rezultata reprezentacije, a Hrvatska nogometna liga mu je bila na kraju popisa. Vjerujem da ćemo se ipak plasirati na EP i da će se Vlatko Marković i njegova svita nastaviti kititi reprezentativnim perjem. Na štetu hrvatskog nogometa.