Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Radovi u Ulici Domovinskog rata 9,5 milijuna kuna

10.11.2011. 23:00
Radovi u Ulici Domovinskog rata 9,5 milijuna kuna


Četvrta faza se odnosi na Ulicu Domovinskog rata od križanja s Ulicom Edvina Androvića do Puta Stanova i stoji 4,5 milijuna kuna. Rekonstrukcija prometnice u Ulici Domovinskog rata stoji 5 milijuna kuna


U prostorijama Hrvatskih voda u Zagrebu potpisan je ugovor o četvrtoj fazi izgradnje kolektora visokih zona grada Zadra. Ugovor su potpisali Darko Kasap, zamjenik gradonačelnika Zadra, Grgo Peronja, direktor zadarske Odvodnje, Jadranko Husarić, direktor Hrvatskih voda i Fani Bojanić, voditeljica projekta “Jadran”.
Izvođač radova bit će Cestar d.o.o. iz Splita, ukupna vrijednost radova 4,5 milijuna kuna, što financiraju Svjetska banka, Hrvatske vode i Grad Zadar. Četvrta faza se odnosi na Ulicu Domovinskog rata od križanja s Ulicom Edvina Androvića do Puta Stanova.
– Početak radova je predviđen za sljedeću godinu. U prosincu će početi pripremni radovi, poput geodetskih snimanja i izrade projekta prometne regulacije, a nakon božićnih praznika počet će radovi. Tijekom turističke sezone napravit će se stanka, a zbog bolje regulacije prometa radovi će se provoditi u dvije faze: od SAS-a do Splitske i od Splitske do Puta Stanova, kaže Kasap.
Paralelno s izgradnjom kolektora visokih zona, preko kojeg će se sustav odvodnje kućanstava spojiti na uređaj za pročišćivanjje Centar, rekonstruiraju se prometnice, a gdje je moguće, postavlja se i kompletna komunalna infrastruktura. Tako će se, osim kolektora visokih zona, u Ulici Domovinskog rata izgraditi i prometnica. Radove izvodi građevinska tvrtka Sarađen d.o.o. Stankovci, a financira Grad Zadar u iznosu od 5 milijuna kuna.