Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Down” under na nogama

10.11.2013. 23:00
“Down” under na nogama


Turneja “Croatio, iz duše te ljubim” – Australia 2013.  započela je s trijumfalnim koncertima u Melbourneu, Sydneyju i  Canberri. Prepune dvorane, potpuna euforija, raspjevana publika  koja je godinama čekala svoje ljubimce i nevjerojatna pozitivna  energija obilježili su prve koncerte u Australiji.
Prve pozive za turneju  primili su još prije desetak godina, no kako je Tomislav Bralić rekao u šali, trebalo je proći punih 28 godina  karijere da dođu u Australiju, ali zato će od sada dolaziti svake godine. Naša proslavljena klapa, odlučila je da je sada došlo vrijeme  za nove uspjehe i na drugim kontinentima. Nakon što su postigli  ogroman uspjeh u Hrvatskoj, početkom ove godine dobili su priliku  za svoju prvu veliku koncertnu turneju u Americi. Odlazak u Ameriku na turneju po velikim američkim gradovima, u prestižnijim  dvoranama, tada se činio kao vrhunac u njihovoj sjajnoj karijeri.
Tomislav Bralić & klapa Intrade oduševili su Ameriku, a po prvim  vijestima koje nam stižu iz daleke Australije, čini se da se piše još  jedna uspješna priča u povijesti ove klape.
Iza njih su već odrađena tri velika nastupa. Odmah po dolasku u  Melbourne, domaćini su ih odveli u poznati restoran “Dalmatino”  na ručak, a drugi dan proveli su u “Ragusi”, jednom od najboljih  restorana u Melbourneu. Tamo se klapa pjesmom spontano  odlučila zahvaliti domaćinima na gostoprimstvu, i u samo nekoliko  trenutaka, cijeli restoran došao je do njihova stola, poslušati kako  zvuči dalmatinska pisma.
Prvi nastup održan 8. studenog u Melbourneu popraćen je ovacijama publike i to već od samog dolaska klape na pozornicu. Vidno  oduševljeni Tomislav Bralić i klapa Intrade osjećali su malu pozitivnu tremu jer upravo se taj koncert čekalo godinama. Bilo je suza,  veselja, radosti, a druženje publike s članovima klape potrajalo je  do dugo u noć.
Samo dan nakon, 9. studenog, održali su novi koncert u Sydneyju,  u klubu Punchbowl.  Koncert  u Canberri   također je izazvao veliki interes publike koja  nije krila oduševljenje nastupom klape.Klapi se na prva tri koncerta na turneji  pridružila i klapa “Pasika”  iz Kostanja kod Omiša. Klapa je dobila nekoliko dana zasluženog odmora, a onda  počinju pripreme za novi koncert u Sydneyju koji će se  13. studenog održati u svjetski poznatom Wild fireu, okupljalištu svjetskih  poznatih imena, a već godinama vodi ga Hrvat Tonči Farac.