Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nin u trci za »Zlatni cvijet Europe«

10.11.2013. 23:00
Nin u trci za »Zlatni cvijet Europe«


Grad Nin će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem europskom nadmetanju Zlatni cvijet Europe. Biti će jedini hrvatski kandidat u ovom dugtrajnom i cijenjenom nadmetanju jer  tako je odlučila komisija na 20. Međunarodnoj  smotri  turizma, filma i krajobraza – INTERSTAS koja se održavala od 6. – 9. studenog  u Solinu, a unutar koje je održan i međunarodni festival turističkog filma ITF CRO. 
Sve su se manifestacije održale pod  visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr.sc. Ive Josipovića, Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice  i Grada Solina. U ime gradonačelnika Grada Nina gosp. Emila Ćurka kandidaturu za Zlatni cvijet Europe primila je mr. sc. Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice Grada Nina koja je zahvalila na ukazanom povjerenju da Nin ovu kandidatu primi te istaknula da  je Nin sada spreman za brojne aktivnosti koje nameće takva kandidatura i koje prethode osvajanju značajnog europskog priznanja.
Vojko Pleština, predsjednik Uprave INTERSTAS-a izrazio je nadu da će Nin potvrditi ukazano povjerenje i uspjeti osvojiti Zlatni cvijet Europe.
Gradonačelnik Grada Nina Emil Ćurko izjavio je kako kandidatura Nina pred nas postavlja obvezu da se na najbolji mogući način spremimo za dolazak komisije i da europsku nagradu očekujemo. Opravdano je očekivanje da dosadašnja briga oko ovako lijepog prostora bude primijećena i da sveukupan trud bude nagrađen jer Nin i njegovi građani  to zaslužuju.
Nakon niza domaćih nagrada i priznanja u turističkom nadmetanju, uređenju, spoju kulture i turizma i afirmaciji povjesne hrvatske prijestolnice, te priznanja Eden (Europska desetinacija izvrsnosti) Nin ulazi kao hrvatski predsatvnik u još jedan izazov. 
Posljednju nominaciju ovdašnjih gradova i mjesta, do sad i jedinu imali smo 2007. godine kada je Biograd predstavljao Hrvatsku te i uzeo zapaženo – drugo mjesto odnosno srebrni cvijet. Domaćin nagrađivanje tada je bio Harrogate u Sjevernom Yorkshireu.