Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Silovana djevojka prijavila počinitelje

10.11.2013. 23:00
Silovana djevojka prijavila počinitelje


Zbog silovanja maloljetne poznanice petorica mladih Zadrana jučer su zadržana u zadarskom zatvoru. Sudac istrage, Boris Radman, petorici mladića pritvor je odredio kako sa slobode ne bi utjecali na svjedoke ili ponovili kazeno djelo.
Događaj se zbio u blizini Hitch bara na plaži Kolovare u noći sa 2. na 3. studenog, a prijava za silovanje je uslijedila u nedjelju ujutro, 3. studenog kada je djevojka zajedno s majkom došla na policiju. Nakon toga policija protekli tjedan provodila »kriminalističku obradu« da bi u petak i subotu  privela počinitelje. O svemu tome u dnevnim izvještajima koje policija uredno šalje svim medijima nije bilo ni riječi.
Prema onome što se moglo doznati petorica mladića, od kojih su dvojica maloljetnika a trojica mlađi punoljetnici, (22, 19, 18, 17 i 16) izašli su u grad s djevojkom. Nakon što su obišli nekoliko zadarskih kafića, otišli su u Hitch bar gdje je bio koncert Siniše Vuce. Djevojku je u neko doba noći jedan od momaka namamio vani. U šumici na plaži ju je prisilio na spolni odnos, a nakon toga vratio se u klub po ostalu četvoricu koji su mu se uskoro pridružili i redom se na maloljetnici spolno iživljavali. Sva su petorica  uhićeni su zbog sumnje da su počinili kazneno djelo spolnog odnosa bez pristanka, u ovom konkretnom slučaju 17-godišnje Zadranke.
Postoji sumnja da je djevojci u piće ubačena tzv. »droga za silovanje«, a u vrijeme prijavljivanja silovanja kod djevojke je izmjereno 0.95 promila alkohola u krvi. Uhićeni mladići se brane, kako se doznaje, okrivljujući jedan drugoga. Po novom Kaznenom zakonu mogu biti osuđeni na najviše tri godine zatvora.