Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bolnica raspisuje četvrti natječaj za šefa Pedijatrije

10.11.2016. 23:00
Bolnica raspisuje četvrti natječaj za šefa Pedijatrije


Opća bolnica Zadar uskoro će raspisati četvrti natječaj za voditelja Odjela za pedijatriju! Sva tri prethodna propala su jer se na njih nije javio niti jedan liječnik koji bi vodio odjel, a o tome kakva je situacija najbolje govori podatak da Bolnica za voditeljem traga već – više od dvije godine.
Naime, prvi je natječaj raspisan još u rujnu 2014. godine, a uprava je tada vjerovala kako će moći birati između nekoliko kvalitetnih kandidata. Međutim, nitko se nije javio na ta natječaj, kao ni na iduća dva. Situacija je na Pedijatriji jednostavno takva da se njenog vođenja nitko ne želi prihvatiti – pacijenata je mnogo, a liječnika malo.
Bolnica je krajem 2014. godine problem pokušavala riješiti na način da su čak zvali trojicu svojih umirovljenih pedijatara da dođu raditi na odjel. Bila je riječ o dr. Jošku Mišuliću, dr. Damiru Letiniću i dr. Ivanu Rakvinu, međutim, sva trojica su pozive za ponovni rad na Pedijatriji odbila. Zamjenik sanacijske upraviteljice, dr. Robert Karlo, tada je izjavio kako “ih razumije jer svakako je lakše raditi u ambulantama nego na odjelu, pogotovo ljeti kada je zbog velikog broja turista puno veći pritisak na naš odjel”.
Od te godine kada su čak pokušavali angažirati umirovljene liječnike, situacija se na zadarskoj Pedijatriji nije osobito promijenila, a četvrti natječaj još im je jedan pokušaj da ovom odjelu nađu voditelja.