Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nekić: Subvencije za udžbenike do kraja godine

10.11.2016. 23:00
Nekić: Subvencije za udžbenike do kraja godine


Grad Zadar još uvijek nije isplatio kompletni iznos sredstava namijenjenih subvenciji udžbenika za učenike, zbog čega se požalila nekolicina roditelja koji su očekivali kako će djelomični povrat novaca ipak dobiti prije studenog.
U Gradu pojašnjavaju kako se obrada zahtjeva, a sukladno tome i isplate vrše istom dinamikom kao i lanjskih godina, odstupanja nema.
– U odluci stoji kako ćemo sredstva isplatiti do kraja fiskalne godine. Kako se predmeti obrađuju tako slijedi isplata. Dogodi se međutim, da na pet zahtjeva jedan bude nekompletan, naknadno trebamo potraživati dokumentaciju pa se obrada oduži, pojasnio je gradski pročelnik Joso Nekić.
Podsjetimo, rok za predaju zahtjeva za subvenciju udžbenika bio je kraj kolovoza, a pojedini zahtjevi obrađeni su u vrlo brzo i isplata je izvršena kroz tjedan dana. Međutim, s obzirom na pritužbe, ima roditelja koji niti dva mjeseca kasnije nisu dobili povrat sredstava.
Nekić uvjerava kako će svi zahtjevi biti riješeni i isplaćeni do konca godine.
U Gradu Zadru broj zaprimljenih zahtjeva za subvenciju udžbenika isti je kao i prošle godine, pristiglo je 1000 zahtjeva, a za subvenciju udžbenika u proračunu je osigurano milijun kuna.