Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Podijeljena odličja

Autor: Branko Božić

10.12.2009. 23:00
Podijeljena odličja


Ove manifestacije u kojima se godinama kovalo naše prijateljstvo, postale su neraskidivi most prijateljstva između naših zemalja, rekao je uime talijanskog Kinološkog saveza izaslanik Paolo Andreini
Proglašenjem najboljih vodiča i najuspješnijih pasa u klasi engleskih i kontinentalnih ptičara te dodjelom medalja, pehara i diploma, u srijedu navečer u zadarskom hotelu “Funimation” i službeno je spušten zastor na ovogodišnje 41. međunarodne utakmice pasa ptičara. Natjecanje je održano pod nazivom CAC-CACIT Zadar-Nin 2009 na lovnim terenima dviju lovačkih udruga ninske “Jarebice” i zadarske “Diane”. Uspješno natjecanje je organiziralo Kinološko društvo Dalmatinski pas iz Zadra uz pomoć vodstva Jarebice i Diane, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog kinološkog saveza te po odobrenju Međunarodne kinološke federacije(FCI-a). Spomenuta manifestacija okupila je oko 50-ak renomiranih vodiča i dresera pasa iz Hrvatske, Italije i Češke, čiji su psi po idealnim vremenskim uvjetima za ovo doba godine gotovo neuobičajenim, nastupili ukupno 1.466 puta. Najuspješnijim psima ukupno je dodijeljeno 19 kandidatura CACIT, 15 kandidatura R-CACIT, 77 kandidatura CAC i 56 kandidatura R-CAC.
Za apsolutnog pobjednika u klasi kontinentalnih ptičara proglašen je pas Patrignana Ricarda. U klasi irskih i engleskih ptičara pobjedu je odnio talijanski vodič Guliano Ferrari koji je sa pasom pointerom imenom Altinum Socrate osvojio po jednu kandidaturu CACIT i R-CACIT. U jednoj i drugoj kategoriji dnevno je nastupalo po 110 pasa u 10 baterija. Kod kontinentalnih ptičara najviše nastupa, po 85, imali su psi talijanskog vodiča Adriana Turcia, dok je u klasi engleskih i irskih ptičara najviše, 60 nastupa, imao također talijanski vodič Ferrari Giuliano.
Odličja najuspješnijima uime organizatora i pokrovitelja podijelio je Branko Šare.
Skupu se uime talijanskog Kinološkog saveza (ENCI-a) prigodnim riječima obratio izaslanik Paolo Andreini.
– Ove manifestacije u kojima se godinama kovalo naše prijateljstvo, postale su neraskidivi most prijateljstva između naših zemalja. Svim sudionicima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da ova manifestacija uspije, a uspjela je, želim poručiti kako ćemo se ponovno sresti u ovom prekrasnom gradu i njegovoj još ljepšoj i bogatijoj okolici. Želimo vam da vas što prije vidimo u društvu europskih zemalja to jest u Europskoj uniji, rekao je na kraju popraćen burnim pljeskom izaslanik Paolo Andreini.