Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vaterpoliranje Zadra

10.12.2010. 23:00
Vaterpoliranje Zadra


Krševanov grad drugu će godinu za redom, barem na kratko, postati vaterpolska metropola. Zadar će tijekom vikenda ugostiti “najbolje od najboljih” hrvatskog trofejnog sporta: Jug CO, HAVK Mladost, Primorje EB i Jadran ST – četiri momčadi koje će se ogledati na Finalnom turniru Kupa. Spomen ovih imena zaljubljenicima u loptanje na vodi bit će više nego dovoljna pozivnica za uputiti se prema Višnjiku, a kao i lani, neke će privući šušur – neizostavni pratitelj velikih manifestacija, neke pak brojne osobe iz sportskog i javnog života, kamere nacionalne dalekovidnice… U svakom slučaju, svi će ovi motivi stvoriti jedinstvenu sliku odaslanu iz Grada prijatelja vaterpola, ali i Grada spremnog organizirati i najveće priredbe. Kad smo kod organizacije, domaćin je i ove godine VK Zadar 1952. A domaćini su se, kako i priliči, ponovno pobrinuli kreirati preduvjete za nezaboravnu vaterpolsku feštu. Tako ćemo osim četiri vrhunske predstave ponajboljih europskih klubova moći uživati i u ženskom finalu, na Narodnom trgu danas (subota) je organizirano druženje s hrvatskim reprezentativcima i izbornikom Ratkom Rudićem, a prvi je dan Završnice rezerviran i za trenerski seminar, te sastanak predstavnika sudačke organizacije.
Kapacitet sjedećih mjesta na Višnjiku i ove će godine nadopuniti montažne tribine, a ako je suditi po dosadašnjem interesu, bit će svakako potrebne. Naime, 200 od ukupno 500 karata puštenih u prodaju “planulo” je još prošlog tjedna, a njihovi su vlasnici postali mahom navijači i prijatelji klubova sudionika finalnog turnira. Među njima, očekivano, najveći je broj Dubrovčana. Očekivano i iz razloga što je lanjski pogodak Sandra Sukna za 10. slavlje Juga, na Višnjiku proslavljen kao da se igralo u Gružu.
– To što se lani dogodilo zauvijek će mi ostati u sjećanju. Zadrani su nas digli iz ponora i odveli do pobjede i osvajanja Kupa. Hvala im na tome i ponovno ih zovemo da nas podrže. Oni su ‘južnjaci’ kao i mi i nadam se da će ostati na našoj strani i da će nam pomoći da zajedno proslavimo još jedan trofej – izjava je kapetana Juga Nikše Dobuda, prenesena s internetske stranice Kluba.
Jug će tako, najizglednije, imati najveću podršku, ali Mladost, Primorje i Jadran jednako su jamstvo vrhunskog vaterpola, a njihova glad za titulom i oduzimanjem primata Dubrovčanima još i veća. Slijedom navedenog, sigurno je kako uzbuđenja na Višnjiku (i oko njega) i ove godine neće nedostajati.


 RASPORED POLUFINALA I FINALA


Subota, 11. prosinca
16.30 h Jug CO – HAVK Mladost (TV – HRT)
18.15 h Primorje EB – Jadran ST
Nedjelja, 12. prosinca
Finalna utakmica žene
13.30 h Primorje – Bura
Finalna utakmica muškarci (seniori)
15.45 h Pobjednici iz polufinalnih susreta (TV – HRT)