Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadar ispao, Victoria bolja za šest setova

10.12.2011. 23:00
Zadar ispao, Victoria bolja za šest setova


Kuglači Zadra nisu uspjeli sačuvati 5:3 (13:11) iz prvog dvoboja. Njemačka Victoria Bamberg na svom terenu s istim rezultatom je uspjela svladati Zadrane, ali je u odnosu na zadarski dvoboj imala šest setova više i prošla u četvrtfinale Europske lige, dok Zadar nakon dugo godina neće proći prvu prepreku u najjačem europskom kuglačkom natjecanju.
Znali su Zadrani da neće biti jednostavno obraniti malih 5:3 i da će Nijemci se maksimalno mobilizirati da okrenu rezultat u svoju korist. I u konačnici su domaćini to i uspjeli izrealizirati. Bio je to potpuno neizvjestan dvoboj u kojemu su StankoČota i Hrvoje Marinović s porazima otvorili dvoboj, ali Luka Ukalović i Mario Baljak uspjeli su nekako izjednačiti rezultat. No, pred posljednju izmjenu bilo je jasno da Zadranima neće dovoljan biti poraz od 5:3, pošto su Nijemci već imali razliku od četiri seta u svoju korist. S toga je bilo potrebno dvoboj dobiti, ili u najmanju ruku odigrati 4:4. No, u posljednjoj izmjeni Boris Benedik je reagirao odlično, no ozljeđeni Kostadin Manev nije mogao isto to učiniti protiv Carstena Heislera, tako da je u konačnici bilo 3:3, no radi bolje razlike u drvima Victoria je dobila ta dva boda i slavila s 5:3, a radi bolje razlike u setovima njemačka momčad ide u daljnje natjecanje.
Nakon neugodnog poraza jasno je da su Zadrani svoju priliku prokockali u prvoj utakmici, kada nisu reagirali kako treba i kada su i taj dvoboj gotovo izgubili. Sada im predstoje izazovi u nikad jačem domaćem prvenstvu, gdje trenutno drže, ne tako ugodno, četvrto mjesto.
Prolaz u četvrtfinale Europske lige nisu niti izborili kuglači Konikom Osijeka koji su na gostovanju u mađarskom Zalaegerszegu poraženi sa 6:2, što im nije bilo dovoljno, s obzirom da su prvu utakmicu dobili sa 5:3. Jedini hrvatski predstavnik koji će igrati četvrtfinale Eurolige je Zaprešić, koji je nakon što je sa 6:2 slavio u Beogradu, u uzvratu izgubio s istim rezultatom, ali imao je u konačnici minimalnu, ali bolju razliku u setovima. Zaprešićani su za samo jedan set izbjegli razigravanje koje je uvijek lutrija.
Victoria Bamberg – Zadar 5:3 (16:8)
Pansa – Čota 3:1 (590 – 542), Lupu – Marinović 3:1 (625 – 593), Kirisan – Ukalović 2:2 (604 – 610), Weis – Baljak 2:2 (604 – 610),  Heisler – Benedik 2:2 (582 – 602), Haisler – Manev 4:0 (621 – 555).