Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pučka kuhinja dobit će namirnice i pribor za jelo

10.12.2013. 23:00
Pučka kuhinja dobit će namirnice i pribor za jelo


„Sreća drugih i u tvojim je rukama” – ime je, ali i moto humanitarne akcije koju su jučer pokrenuli studenti treće godine Odjela za turizam i komunikacijske znanosti. S obzirom da je bio prvi dan, građani se još upoznaju s motivima i planovima akcije putem koje se prikupljaju prehrambene namirnice, posuđe (tanjuri, čaše, šalice, plastične posude i sl.), sanitarne, higijenske te ostale potrepštine koje mogu dobro doći Pučkoj kuhinji Sv. Vinko Paulski i njezinim korisnicima, doznali smo od studentica na štandu postavljenom na Narodnom trgu.
– Mnogi još uvijek nisu čuli za akciju, prođu pored našeg stola pa se zaustave, uzmu letke, pročitaju. S druge strane, dio njih već zna pa nam donosi već pripremljene vrećice s hranom, a dio njih želi dati i novac, što u ovoj humanitarnoj akciji nismo htjeli, već samo robu. No, kako su ljudi željeli dati novac pa da mi kupimo namirnice, onda smo tako odlučili i napraviti, pojasnila je studentica Tonija Mišević.
Hrana za Pučku kuhinju Sv. Vinko Paulski prikuplja se još na punktovima pored DHM-a, City Gallerie i Novog kampusa, a prikupljeno se odmah i nosi u Pučku kuhinju. Za sada su zadovoljni rezultatima, a osim hrane poručuju kako bi jako puno značili i uporabni predmeti za jelo.