Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Trajektna luka seli u Gaženicu 1. srpnja

10.12.2013. 23:00
Trajektna luka seli u Gaženicu 1. srpnja


U Gospodarskoj komori Zadar održan je sastanak usuglašavanje redova plovidbe u linijskom obalnom pomorskom prometu na Zadarskom plovnom području u organizaciji Agencije ZOLPP. Sastanku su nazočili predstavnici Agencije ZOLPP, predstavnici Jadrolinije, G&V Line, Miatrade, predstavnici Grada, mjesnih odbora otočkih općina, Lučke uprave Zadar, Lučke kapetanije te Komore. Sveukupno je sastanku nazočilooko četrdesetak sudionika .
Na temelju pisanih primjedbi i zahtjeva otočkih mjesnih odbora raspravljalo se o najoptimalnijim rješenjima redova plovidbe.
Primjedbe su se uglavnom odnosile na promjene satnica na određenim linijama s obzirom da je na prethodnim sastancima naglašeno da u ovom trenutku nije moguće povećanje opsega putovanja.
Uglavnom je postignut dogovor s brodarima u svezi promjene satnica polazaka i odlazaka brodova u skladu sa zahtjevima ako situacija to dozvoljava.
Predstavnici Lučke uprave Zadar obavjestili su nazočne o otvaranju Trajektne luke u Gaženici za 01. 07. 2014. godine s tim da se sav trajektni promet seli sa poluotoka. U gradu ostaju samo brzobrodske i brodske linije.
S obzirom na premještanje trajektnih linija u Gaženicu predstavnici Dugog otoka zahtjevaju da se uspostavi brodska linija Zadar-Brbinj s pristajanjem u luci na poluotoku s obzirom da je trajektna linija 434 Zadar-Brbinj putnička linija za zapadni dio otoka na kojem živi pretežno staro, nemoćno i bolesno stanovništvo.
Na isti način se predlaže rješenje i na trajektnoj liniji Zadar-Preko tj. uspostava brodske linije s pristajanjem na poluotoku zbog velike frekvencije putnika koji rade u Zadru na toj liniji.