Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Mustać: “Nisam ništa prijavio policiji u strahu od Zorićevih prijetnji”

Autor: Minja Gugić

11.01.2010. 23:00
Mustać: “Nisam ništa prijavio policiji u strahu od Zorićevih prijetnji”

Foto: A. SITNICA



Danas su obojica optuženika iznijela svoju obranu te je time suđenje okončano. U petak se očekuju završni govori obrane i optužbe, a možda predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić, donese i presudu


Nemam nikakve veze s prodajom marihuane. Ne znam zašto me Mustać optužuje. On i njegov otac imaju svoje razloge zašto to čine, a ja sam osobno njima puno puta pomogao. Svi u mjestu znaju zašto su oni financijski propali. Do sukoba između Mustaća i mene je došlo jer je on o meni širio glasine da sam u vezi s njegovom bivšom ženom što je meni jako smetalo jer sam upravo bio pred sklapanjem braka – rekao je danas na Županijskom sudu u Zadru iznoseći svoju obranu, Željko Zorić (32) koji je zajedno s Dinkom Mustaćem (27) optužen zbog dilanja marihuane.
Osim zbog dilanja, optužnicom zadarskog tužiteljstva, Zorić se tereti i zbog kaznenog djela iznude, odnosno kamatarenja Dinka Mustaća što je Zorić u nastavku svoje obrane također, opovrgnuo te na kraju zaključio kako Mustaća poznaje cijeli život i da su im međusobni odnosi uvijek bili korektni.
– Sve do dana kad smo se međusobno sukobili ispred dućana i kad mi je zaprijetio policajcima. Ne znam što se dogodilo da se od jednog dobrog momka pretvorio u varalicu i prevaranta – dodao je Zorić.
Obranu je iznio i Dinko Mustać koji se za razliku od Zorića brani sa slobode.
– Zorić me stalno maltretirao i gnjavio. Nisam znao da su u vreći paketići marihuane. Osim mene kod Zorića je novac posuđivao i moj otac, ali to su bili mali iznosi. U tri do četiri navrata sam u vrećama od smeća primio od osam do deset paketića koji su bili četvrtastog ili pak, oblog oblika i težili su oko kilograma, svaki. Sveukupno je bilo više od 25 kg. Držao sam to u svojoj kući, odnosno u toaletu naše napuštene gostionice. Pri preuzimanju vreće nisam znao o čemu se radi. To sam tek shvatio kasnije. Od početka sam sumnjao da se radi o “travi” jer se već godinama po mjestu priča da se Zorić bavi dilanjem. To nisam prijavio policiji u strahu od njegovih prijetnji zbog dugova, odnosno njegovog kamatarenja. Moj je otac javio policiji za marihuanu – rekao je u svojoj obrani Dinko Mustać.
Prije iznošenja njihovih obrana kratko je saslušana i sudska vještakinja psihologijske struke, Ana Uranija koja je svoje mišljenje dala o Dinku Mustaću rekavši da je on smanjenih intelektualnih kapaciteta čiji je profil ličnosti emocionalna labilnost i problem socijalne prilagodljivosti i snalažljivosti koji je bio prisutan tijekom njegovog razvoja, a dijagnoza se svodi na poremećaj osobnosti.
Prema optužnici Zorić se podsjećamo, tereti da je u nešto više od mjesec dana “izdilao” oko 25 kilograma “trave” koju je nabavljao u pakovanjima od pet kilograma.
Osim toga, na teret mu se stavlja i da je prisiljavao Mustaća da u svojoj kući čuva marihuanu, a potom i ostavlja na dogovorenim mjestima kako bi je kupci mogli preuzeti.
Pretragom napuštenog ugostiteljskog objekta “Hilton”, inače u vlasništvu Dinkovog oca Dragana Mustaća, 28. veljače 2008. godine, policajci su pronašli čak pet kilograma “trave” čija se vrijednost procjenjuje na 160 tisuća kuna.
Jučer je okončan dokazni postupak, a u petak se očekuju završni govori obrane i optužbe.