Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ovoj momčadi ni ostanak u Premijer ligi nije upitan

Autor: Andrija Prović

11.01.2010. 23:00
Ovoj momčadi ni ostanak u Premijer ligi nije upitan


Osim novih alternativa na pivotu, odnosno lijevom vanjskom, dobili smo i dva visoka igrača koji će biti važna pojačanja u našoj obrani


Odlaskom Anđela Žeravice u zimskom prijelaznom roku, za poziciju prvog pivota Zadar Slada konkurirat će tri igrača. Uz novopridošlog Luku Miletića i od ove sezone silom prilika kružnog napadača – Josipa Pešu, za mjesto na crti trebat će se izboriti i Ivan Vučković. Metkovac je pred početak prvenstva doveden kao zamjena ozlijeđenom Žeravici, no u utakmicama koje su uslijedile nije zabilježio značajniju minutažu. “Dobar je i školovan igrač, ali mu nedostaje igra u obrani” – u proteklih 13 kola čuli su se komentari na učinak zadarske četvorke. Slično je mišljenje vjerojatno dijelio i trener Paleka pa je Vučkovića koristio uglavnom u napadačkim akcijama, dok je Josip Peša najčešće bio u ulozi prvog pivota. Zadrani su trenutačno u fazi priprema uoči nastavka prvenstva, a iste su i nova prilika za Vučkovića da se nametne. Kakvu minutažu očekuje te koliko je Zadar jači u odnosu na jesenski dio, neka su od pitanja koja smo postavili mladom Neretvaninu.
Je li istina da Ivan Vučković ne može kvalitetno odigrati obranu?
– Ne, ali u nekim sam utakmicama mogao dati više. Čest je slučaj da me treneri koriste samo za napad pa se donekle može reći da se za taj segment igre trebam još uvijek uigravati. Naravno, i više potruditi.
Kako ocjenjujete svoje igre u prvoj polusezoni?
– Uglavnom sam igrao kratke role, posebno po povratku Žeravice. S učinkom sam zadovoljan, premda se uvijek može više.
Hoće li vas u nastavku prvenstva zadovoljiti 5 do 10 minuta po utakmici?
– S minutažom u dosadašnjih 13 kola nisam zadovoljan. Nadam se, premda na mjestu pivota opet imamo tri igrača, da ću u nadolazećim utakmicama dobiti veću priliku za dokazati se.
Iako u novom, pojačanom, sastavu Zadar još nije odigrao niti jedan susret, možete li na temelju treninga dati procjenu novih Zadrovih pojačanja Marka Vidovića i Luke Miletića.
– Vidjet ćemo kada krenemo s prvim utakmicama, no prema onom što sam do sada vidio, mogu reći da se radi o zaista kvalitetnim pojačanjima. Osim novih alternativa na pivotu, odnosno lijevom vanjskom, dobili smo i dva visoka igrača koji će biti značajna pojačanja u našoj obrani.
Zadar danas, u odnosu na kraj jesenskog dijela?
– Smatram da imamo odličan sastav, ukupno gledajući, sada smo još kvalitetniji. Ovo je momčad ne samo za ulazak u Premijer ligu, već i za ostanak u njoj. Naravno, pod uvjetom da ostanemo na okupu.
 


 PRIPREMNE UTAKMICE




Sukladno najavama rukometaši Zadar Slada u sklopu priprema odradit će i nekoliko utakmica s klubovima iz Premijer lige.
Raspored: 16. siječnja: Split – Zadar, 23. siječnja: Zadar – Senj, Zadar – Kaštela (turnir u Mocirama), 30. siječnja: Bjelovar – Zadar, 6. veljače planirana je druga, ovaj put domaća utakmica s premijerligašem Splitom, no ona je još uvijek pod upitnikom.