Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Samo za prestiž

Autor: Viktor Bogut

11.01.2010. 23:00
Samo za prestiž

Foto: Filip BRALA



Naš današnji protivnik je treća po snazi momčad u Litvi. Igraju tipičnu litavsku košarku. Imaju šest, sedam odličnih napadača i u svojoj igri nemaju strpljivosti. Lakše ih je napadati nego braniti – kazao je Sagadin
Konferenciju za novinare “u čast” Mire Bilana zadarski trener iskoristio je i za najavu dvoboja s litavskim Šiauliaiem u posljednjem kolu skupine C Eurokupa. Nažalost, taj dvoboj neće imati natjecateljski značaj, budući da je jasno da će u danje natjecanje ići grčki Aris i izraelski Hapoel. Ipak, tim Zmage Sagadina zajedno s kormilarom želi pobijediti u posljednjoj europskoj utakmici u sezoni 2009./10.
– Naš današnji protivnik je treća po snazi momčad u Litvi. Igraju tipičnu litavsku košarku. Imaju šest sedam odličnih napadača i u svojoj igri nemaju strpljivosti – kazao je Sagadin, koji je svjestan činjenice da će njegova momčad morati primiti mnogo manje poena nego u prvom međusobnom susretu ove dvije momčadi, koji je Zadar, prije svega odličnom igrom u napadu, uspio riješiti u svoju korist.
– Šiauliai je momčad kojoj je lako davati koševe, ali ju je teško braniti. Mi u zadnje vrijeme podižemo nivo igre u obrani i sigurno je da ćemo morati dobro odraditi zadaću u tom segmentu. Primiti 90 poena, kao u prvoj utakmici nije prihvatljivo. Poznato je da mi primamo između 15 i 20 koševa po četvrtini, što je između 60 i 70 po utakmici. To je prihvatljivo.
Za pobijediti Litavce bit će potrebna i dobra igra u napadu?
– Moramo imati raznovrsnost u napadu, ali također je važno zadržati kvalitetan skok. Vjerujem da ćemo to danas napraviti.
Dvoboj između Zadra i Šiauliaia počinje u 19 sati, kada se igraju i sve ostale utakmice Eurokupa.


Eurokup, skupina C


Parovi posljednjeg kola: Zadar – Šiauliai, Hapoel Jerusalem – Aris.
!,<!,<!,<!,<!,< Aris 5 4 1 403:371 9
Hapoel 5 3 2 424:398 8
Zadar 2 3 390:399 7
Siauliai 5 1 4 407:456 6




Car: Dobiti “nevažnu” utakmicu


– Nažalost ova utakmica neće odlučivati o ničemu – kazao je igrač Zadra Marko Car.
– Ipak, mi ovo želimo dobiti i završiti nastup u Eurokupu s pobjedom. Osim toga ova utakmica će nam poslužiti kao dobra priprema za iduće, vrlo važne nastupe. Osim toga važno je da i mladi igrači dobiju minutažu – dodao je Car.


Danas bez trojice


Na žalost Zadar danas neće nastupiti u kompletnom sastavu. Zdravstveni bilten nije onakav kakvog bi želio gledati Zmago Sagadin.
– Vjerojatno ćemo nastupiti bez Jure Škifića kojeg je uhvatila viroza, a Vedranu Moroviću se upalio i ugnjojio žulj i on je jučer imao malu operaciju, tako da niti na njega nećemo moći danas računati. Marino Šarlija ima problema s leđima. Jučer je bio na pregledu i krenuo je s terapijama. Mi trenutačno na treningu imamo deset igrača što bi trebalo biti dovoljno za pobjedu danas – rekao je Sagadin.