Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Doigravanje nije imperativ

11.01.2012. 23:00
Doigravanje nije imperativ


Nadam se da problema s ostankom zaista neće biti, no veći cilj Uprava i trenerica Mazija pred nas nisu postavili. Nisu nam željeli stvoriti nepotrebni pritisak, nego je dogovor bio da idemo iz utakmice u utakmicu i pokušamo odigrati najbolje što znamo


S Martinom Gambiražom u svojim redovima košarkašice Zadra dobile su dimenziju više, a igrom i formom pokazale da im je samo jedna kvalitetna igračica nedostajala da se od ekipe koja se bori za ostanak prometne u ekipu koja je ozbiljan konkurent za plasman u doigravanje. No ta je epizoda kratko trajala. Točnije dva tjedna. Sada su “bijelo-plave” ponovno na novom početku, a drugi krug natjecanja u A-1 ligi započele su sa starim rosterom i starim problemima. U prošlotjednom ogledu sa Šibenčankama ispraćene su s minus 32 (86:54). Je li razlog novom visokom porazu impresioniranost suparnicama, teške ruke nakon mini pripremnog ciklusa ili jednostavno loš dan – upitali smo Antoniju Erslan, treće sezonu za redom kapetanicu ekipe s Višnjika.
– Ne bih rekla da smo bile impresionirane. Smatram da je glavni razlog našem neuvjerljivom izdanju bila dvotjedna stanka koje je ostavila posljedice. Kada je naša ekipa u pitanju to nije ništa novo. Jednostavno još nismo ulovile pravi ritam, a stanka je nešto što nam tradicionalno ne odgovara. Ne zaboravimo također niti činjenicu da smo nastupile bez Davorke Balić i s još nedovoljno oporavljenom Larom Majstorović – pojašnjava Erslan stavljajući još naglasak na loše otvaranje utakmice, odnosno na kvalitetom dominantni Jolly.
No Agram, protivnik Zadranki u sljedećem kolu, kvalitetom nije u rangu šibenske ekipe. Mogu li Erslan i ostatak društva u subotu do pete pobjede u sezoni?
– Na treninzima intenzivno radimo na tom cilju. Dobile smo ih u prvoj utakmici u Zadru pa se i u Zagrebu imamo pravo nadati reprizi. Ipak, ne zavaravamo se da će biti lako. Agram je odličan sastav čiji su aduti Ina Marin, Nina Premasunac, Ema Meštrović i Branka Vukičević – odreda sjajne košarkašice, sposobne preliti vodu na svoj mlin. Trebamo biti oprezne i jer je Agram u prošlom kolu pružio vrlo dobar otpor favoriziranom Medveščaku. Dakle, oprezne, ali ne impresionirane i ne bez stava da možemo odnijeti bodove – poručuje krilna igračica Zadra.
Kada smo kod ciljeva, je li plasman među prvih osam ekipa realan ovosezonski cilj Zadra?
– Prerano je za spominjati plasman nakon 22. kola. Pred nama je još dug put i očekuje nas težak posao. Dok ne vidimo kako će se stvari razvijati smatram da je najbolje ne načinjati tu temu.
Onda ćemo upitati s kakvim ste ambicijama ušle u drugu fazu natjecanja? S obzirom da je Dubrava u 11 odigranih susreta upisala isto toliko poraza, a u niži rang putuje samo jedan klub, ostanak u A-1 ligi ove godine ne bi trebao biti problematičan.
– Nadam se problema s ostankom zaista neće biti, no veći cilj Uprava i trenerica Mazija pred nas nisu postavili. Nisu nam željeli stvoriti nepotrebni pritisak, nego je dogovor bio da idemo iz utakmice u utakmicu i pokušamo odigrati najbolje što znamo. To je nedvojbeno ispravan put, a sve povrh toga – kao što je doigravanje – bilo bi sjajan bonus. Naravno da imamo šanse, ali ne želimo nigdje žuriti. Dalje idemo bez presinga: bez imperativa ulaska u doigravanje, pa što bude.