Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Hrvoje Tokić s Poljuda na Stanove

11.01.2012. 23:00
Hrvoje Tokić s Poljuda na Stanove


Radi se o napadaču koji je vrlo uspješno igrao u Drugoj ligi, ali u isto vrijeme nije osjetio prvoligaške terene. Vidjet ćemo kako će se snaći među nama – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Trećeg dana priprema nogometaša Zadra dvije vijesti. Kao prvo, momčad je od svojih pomoćnika preuzeo Dalibor Zebić koji se vratio iz Umaga gdje je odslušao zadnji semestar za dobivanje Pro licence. Drugi novitet je taj da je na Stanovima osvanuo napadač Hrvoje Tokić, kojeg je Hajduk posudio Zadru.
– Odslušao sam sva predavanja i polagao ispite. Ostalo je još nekoliko i dobit ću Pro licencu – kazivao je jučer ujutro Zadrov strateg Dalibor Zebić.
– Od noviteta Hrvoje Tokić je stigao u Stanove na posudbu iz Hajduka. Radi se o napadaču koji je vrlo uspješno igrao u Drugoj ligi, ali u isto vrijeme nije osjetio prvoligaške terene. Vidjet ćemo kako će se snaći među nama.
U situaciji kada je vrlo izvjestan odlazak Ivana Santinija u inozemstvo, Zebić je svjestan da će ga biti teško nadoknaditi.
– Vidjet ćemo hoće li Santini otići. Ako ode teško će ga biti nadomjestiti jer smo igru dosta bazirali na njemu i njegovim golovima. U svakom slučaju ne možemo računati da smo dovođenjem Tokića riješili pitanje napadača, popgotovo ako nam ode Santini.
Jedan od većih problema je zadnja linija koja je ostala bez libera – Tonija Peze.
– Odmah da budemo načisto, nedostaje nam barem po jedan kvalitetan igrač u svakoj liniji. Što se tiče obrane to mjesto libera smo riješili u jesenskom dijelu upravo s Pezom, a sada ćemo morati ponovno tražiti rješenja. U svakom slučaju fali nam igrač u toj zadnjoj liniji. Ukupno gledajući dosta je nepoznanica u ovome trenutku, ali vjerujem da ćemo ih uspješno rješavati u hodu. Također ćemo dodatno pomlađivati momčad uvodeći mlade igrače iz našeg pogona.
O prvom dijelu priprema Zebić je još kratko kazao:
– Ne trebam posebno naglšavati koliko je važan ovaj prvi dio priprema, on je temelj za sve što slijedi. Ako njega nema onda nadogradnja nema nikakvu svrhu. Očekujem maksimalnu profesionalnost svakog igrača na svakom treningu. Popusta neće biti za nikoga.
Do dvoboja s Hajdukom neće biti oglednih utakmica.
– Nema svrhe, čak je i ta utakmica s Hajdukom malo rano s obzirom kada smo mi krenuli s pripremama. Međutim, i ona će poslužiti da vidimo kako trenutačno kotiramo – kazao je jučer Zebić.