Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Puntamičani za prvaka, ostali za prestiž

Autor: Viktor Bogut

11.01.2013. 23:00
Puntamičani za prvaka, ostali za prestiž

Foto: Vedran SITNICA



Svemu jednom dođe kraj pa tako i seriji nepobjedivosti Sonik-Puntamike. A ona je trajala. Od ljeta 2012. pa sve do početka 2013. godine. A serija se prelomila baš protiv Zadra u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića. Doduše, cijeli scenarij koji se događao u prvom dijelu sezone itekako je išao na ruku Puntamičanima, tako da poraz od Zadra vjerojatno i nije previše uzdrmao igrače Marka Žorža. Njima će mnogo važniji izazov biti onaj današnji.
Puntamičani drugi dio sezone u A-2 ligi otvaraju gostovanjem u Solinu. Cilj je jasan. Pobjeda koja bi Puntamičane i dalje zadržala u vrhu prvenstvene ljestvice bez poraza. A Žoržovi igrači već su naviknuli na ulogu favorita. Oni su manje-više u svim utakmicama A-2 lige, igraju li u gostima ili kod kuće, favoriti. Svaki kiks bi im mogao biti izrazito skup. A baš kiks zadarskog sastava očekuju Šibenčani. I oni žele titulu prvaka, i oni žele doći do kvalifikacija za A-1 ligu, a čini se da i oni žele A-1 ligu. Prvo poluvrijeme pripalo je Soniku, koji je slavio protiv Šibenika u Jazinama, ali ono puno važnije, drugo će se odigrati u Šibeniku i kako stvari stoje tamo bi se trebao odlučiti prvak A-2 lige – jug. Naravno, osim ako neka od te dvije momčadi prije toga ne kiksa.
Ostatak županijske ekipe, također gostuje. No niti Poličnik, ni Jazine, ni Sukošan nemaju većeg imperativa, osim imperativa prestiža. Jazine i Poličnik su previše kvalitetne da bi im ostanak dolazio u pitanje. Sukošan je odličnim igrama, pogotovo na početku sezone, sebe doveo u mirne vode i tu, također ostanak (koji je i bio primarni cilj) ne bi smio dolaziti u pitanje.
Sukošanci, inače gostuju kod nešto ojačanog Omiš galeba koji su glatko dobili u prvom kolu. Poličnik i Jazine, također su favoriti u svojim utakmicama, iako igraju na strani. Poličnik gostuje u nedjelju kod Cetine, a Jazine danas u Metkoviću.