Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Radnički po titulu

Autor: Viktor Bogut

11.01.2013. 23:00
Radnički po titulu

Foto: Vedran SITNICA



Imamo nešto lakši raspored na početku prvenstva, jer od prve četiri utakmice, tri igramo kod kuće. Ukoliko uspijemo u prva četiri kola ostvariti četiri pobjede, to bi nam bio itekako veliki poticaj za nastavak prvenstva – rekao je trener Zadra Šime Mijolović


Malo tko je vjerovao pred početak prvenstva da bi kuglači Zadra u sezoni 2012./2013. mogli napasti titulu prvaka Hrvatske, pogotovo nakon što je trend odlazaka najboljih igrača iz kluba (koji traje nekoliko sezona) zaključio Boris Benedik. No, na papiru, nešto slabija momčad Zadra pronašla je pravu kemiju i u prvom dijelu prvenstva suvereno osvojila prvo mjesto, izgubivši jedino u Gospiću kod Velebita (gdje nitko u ovoj sezoni još nije pobijedio). Zadrani su na svom terenu slavili protiv Zaprešića, a u gostima su svladali Konikom-Osijek, pri čemu s glavnim favoritima za titulu imaju skor 2:0. No, tek se “odigralo prvo poluvrijeme”, a ono drugo kuglači iz Mocira otvaraju domaćom utakmicom protiv Radnika. Baš im je ta momčad u prvom kolu stvorila poprilično velike probleme, no Zadrani su u končanici ipak uspjeli izvući dva boda.
– To je bio početak prvenstva i mi još nismo bili pravi. Smatram da danas moramo ostvariti pobjedu. Radnik nije loša momčad koja može iznenaditi na svom terenu, ali ipak nisu sastav kojega bi se trebali bojati u Mocirama – objasnio je trener Zadra Šime Mijolović, svjestan činjenice da su prve utakmice uvijek svojevrsna lutrija.
– Moramo maksimalno koncentrirano i bez ikakvog opuštanja ući u ovaj dvoboj. Uvijek se u prvim utakmicama mogu događati iznenađenja, jer je teško pretpostaviti u kakvoj je tko formi. Moramo igrati maksimalno i pokušati doći do pobjede sa što većom razlikom.
To bi bio dobar način da se otvori prvenstvo, a svaka pobjeda Zadranima je zlata vrijedna u borbi za toliko željenu titulu. Isto tako svaki eventualni kiks mogao bi biti poguban.
– Imamo nešto lakši raspored na početku prvenstva, jer od prve četiri utakmice, tri igramo kod kuće. No, imamo i izrazito neugodno gostovanje u Slavonskom Brodu kod Zanatlije. Ukoliko uspijemo u prva četiri kola ostvariti četiri pobjede, to bi nam bio itekako veliki poticaj za nastavak prvenstva.
Zadarski strateg nije želio davati nikakve prognoze koje bi se odnosile na borbe za titulu, svjestan da su Zaprešić i Konikom Osijek itekako jake momčadi koje imaju dobre adute u nastavku prvenstva.
– Malo je prerano za prognoze. Sigurno nam neće biti lako. Smatram da je Zaprešić, ipak favorit broj jedan jer ima, zaista, jaku momčad i jake igrače za rotaciju. Raspored im ide na ruku, s obzirom na to da igraju kod kuće s nama i Konikomom. S druge strane u zadnjem kolu gostuju u Gospiću kod Velebita, gdje do sada nitko još nije odnio pobjedu. Mogao bi kraj prvenstva biti itekako zanimljiv – dodao je Mijolović.