Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zebić: Svaka utakmica je novo dokazivanje

11.02.2011. 23:00
Zebić: Svaka utakmica je novo dokazivanje


I Santini i Terkeš su dobili udarce i najvjerojatnije neće konkurirati za sastav koji će istrčati protiv Junaka. To me naravno muči jer se radi o jako bitnim karikama u našoj igri kojima je svaka utakmica važna – kazao je Zebić


Zadrani su se u četvrtak vratili s desetodnevnih priprema u Rovinju. Već danas očekuje ih nova ogledna utakmica i to s drugoligašem, sinjskim Junakom.  Zadrani nisu briljirali u pripremnim utakmicama odigranim u Istri, zabilježili su četiri poraza i tek jednu pobjedu. Zadrov strateg Dalibor Zebić očekuje od svakog pojedinca napredak u preostalim prijateljkskim utakmicama do početka proljetnog dijela prvenstva.
– Danas ćemo odigrati ogledni susret s Junakom, za srijedu je planirana utakmica s Novaljom, a u subotu generalka protiv Karlovca. Zna se što nam je cilj u ove tri preostale utakmice, što bolje se uigrati i probuditi naše napadače koji u ovom pripremnom razdoblju nisu briljirali.
Zebić upravo s tom napadačkom linijom ima problema. I Terkeš i Santini imaju lagane ozljede.
– I Santini i Terkeš su dobili udarce i najvjerojatnije neće konkurirati za sastav koji će istrčati protiv Junaka. To me naravno muči jer se radi o jako bitnim karikama u našoj igri kojima je svaka utakmica važna kako bi što prije ušli u golgetersku formu. A to će biti itekako bitno protiv Cibalije s kojom otvaramo proljetni dio prvenstva.
Kostur momčadi koji će Zebić suprotstaviti Vinkovčanima Zebić već zna, ali…
– Ove utakmice u Rovinju su mi dale jasnu sliku o tome tko bi trebao konkurirati za početnu jedanaestoricu. Međutim, nema opuštanja, jer svatko može ispasti iz konkurencije, a netko drugi tko se dokaže u oglednim utakmicama upasti. Očekujem od svakog igrača maksimalni angažman u svakom dvoboju i to je prva i osvovna stvar na kojoj inzistiram. Nema opuštanja, idemo maksimalno na svakog suparnika bez obzira što se radi o prijateljskim utakmicama – kazao je u kraćem razgovoru Zebić.