Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Matković: Pahlić nije suvlasnik pa stoga nije ni legitimna osoba za pregovore!

Autor: Suzana Bandić

11.02.2013. 23:00
Matković: Pahlić nije suvlasnik pa stoga nije ni legitimna osoba za pregovore!

Foto: Vedran SITNICA



Zara nekretnine d.o.o. ne mogu preuzeti upravljanje centrom na ovakav način kako su to zamislili jer taj način nije zakonit – Maja Matković i Mladen Mišković


Zategnuti odnosi između dijela suvlasnika poslovnih prostora u Trgovačkom centru na Relji s upraviteljem, tvrtkom Trgovački centar Zadar d.o.o., dobili su novi nastavak. U ime TCZ-a javnosti su se obratili Maja Matković, Mladen Mišković i Katarina Galić kazavši kako ih dio suvlasnika, predvođenih Darkom Pahlićem, želi smijeniti na nezakonit način.
– Gospodin Pahlić i odvjetnik Rikardo Perković u medijima su od početka ove godine u nekoliko navrata iznijeli niz neistina i kleveta koje nanose štetu našoj tvrtki, ali i Trgovačkom centru općenito i svim njegovim suvlasnicima – istaknula je Matković navodeći kako su neistinite tvrdnje da su suvlasnici koncem rujna prikupili potpise više od polovine suvlasnika prostora, za raskidom ugovora o održavanju, u smislu površine koju posjeduju kako to nalaže Zakon o vlasništvu. Također, napomenula je da su iz TCZ-a naknadno svim suvlasnicima poslali dopis u kojem od njih traže pismeno očitovanje raskidaju li ili ne s njima ugovor o održavanju nakon čega se pokazalo kako je većina suvlasnika za nastavak suradnje.
– Jasno je prema zakonu da predstavnik suvlasnika može biti samo suvlasnik, što gospodin Pahlić nije pa stoga on nije ni legitimna osoba za pregovore i donošenje odluka. On, naime, ima tek punomoć za zastupanje jedne tvrtke koja u centru ima prostor – pojasnila je Matković dodajući kako nisu istinite ni tvrdnje koje su Pahlić i Perković prošli tjedan plasirali u javnosti prema kojima je račun tvrtke TCZ u OTP banci zamrznut te otvoren drugi namijenjen prikupljanju pričuve od strane Zara nekretnina, novoizabranog upravitelja na rok od godinu dana. Sve će to, dobacio je Mišković, očito morati dokazivati na sudu.
Odgovarajući na upite predstavnika medija Mišković je istaknuo kako TCZ ima planove za oživljavanje ovog najstarijeg trgovačkog centra kojim upravljaju punih 11 godina ali i potvrdio glasine kako se traži kupac koji će od suvlasnika otkupiti male prostore te ih povezati.
– Nažalost, ti mali prostori više nisu u trendu – kazala je Matković, a njezinu tvrdnju Mišković je potkrijepio podatkom kako je loše poslovanje tih “malih” trgovaca dijelom povezano s krizom, ali dijelom i s činjenicom da je u Zadru najveći broj metara četvornih trgovačkih prostora po stanovniku gledano u okvirima ovog dijela Europe.
– Zara nekretnine d.o.o. ne mogu preuzeti upravljanje centrom na ovakav način kako su to zamislili jer taj način nije zakonit – zaključili su Matković i Mišković.