Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Milin: Optimist sam, odlično smo odradili pripreme

Autor: Drago Bajković

11.02.2013. 23:00
Milin: Optimist sam, odlično smo  odradili pripreme

Foto: PIXELL



Očekujem bespoštednu borbu mojih igrača svih 90 minuta u Zaprešiću. I da na travnjaku provodimo u djelo sve ono što se dogovorimo. Ako to uspijemo u većem dijelu onda se ne bojim za ishod te utaklmice – kazao je Ferdo milin, trener Zadra


Ostala su još tri dana do otvaranja proljetnog dijela prvenstva u Prvoj HNL. Zadrani će već u petak s početkom u 17 sati na noge Interu u Zaprešić. Naravno, svima je važno kako će otvoriti ovu dionicu sezone i zato se s posebnom pozornošću odvijaju zadnje pripreme za nogometno proljeće. Zadrani su u petak odradili posljednju provjeru, ne odveć uspješnu s obzirom da su u prijateljskoj utakmici poraženi od trećeligaša Primorca iz Biograda 2:1. Ta je utakmica naknadno dogovorena nakon što je zbog kiše propalo “gostovanje” u Dugopolju. Valja naglasiti da utakmica nije odigrana do kraja, već su igrači napustili travnjak petnaestak minuta ranije. Razlog? Utakmica je bila u ponudi kladionica i Zadrani po već uhodanom scenariju ranijim izlaskom s travnjaka pokušavaju spriječiti nekakve “mućke”. 
Trener Ferdo Milin nije djelovao neraspoložen bez obzira što njegovi igrači nisu briljirali u tom dvoboju i što su doživjeli poraz.
– Nisam zabrinut, dapače smatram da smo odradili odlične pripreme i da će moja momčad na pravi način reagirati u natjecateljskim utakmicama – kazivao je jučer ujutro Zadrov strateg.
– Da me netko pogrešno ne shvati, naravno da želim pobijediti u svakoj utakmici pa sam to želio i protiv Primorca. Ali, to mi ipak nije primarno već kakva je igra. A činjenica je da su moji igrači u 5-6 situacija izlazili sami ispred suparničkog vratara sugerira da imamo igru. Ponavljam, računajući ovih 40 dana priprema smatram da smo odradili pravi posao. Naravno, sada to treba prezentirati u prvenstvu.
Zabrinjava li vas neefikasnost s obzirom da vaša momčad nije postigla zgoditke iz tih 100-postotnih prigoda?
– U Novigradu smo iz dvije prilike postizali dva zgoditka i to je naravno bilo idealno. Od kada smo se vratili u Zadar realizacija malo šteka, ali siguran sam da će kada o bude najpotrebnije moji igrači zabijati iz tih situacija. Nisam zabrinut jer vjerujem u mogućnosti mojih igrača. Vjerujem da smo u Biogradu odigrali svih 90 minuta da bi u najmanju ruku izjednačili, ako ne i pobijedili.
Inter je blizu, što očekujete u toj utakmici?
– Očekujem bespoštednu borbu mojih igrača svih 90 minuta. I da na travnjaku provodimo u djelo sve ono što se dogovorimo. Ako to uspijemo u većem dijelu onda se ne bojim za ishod te utaklmice – kazao je u kraćem razgovoru Milin.