Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Napišite pismo za Valentinovo!

11.02.2014. 23:00
Napišite pismo za Valentinovo!


U “režiji” zadarskog Narodnog muzeja ove godine po prvi put organizira se i obilježavanje Dana zaljubljenih. Kako je otkrila Natali Čop iz Narodnog muzeja, od danas u atriju Kneževe palače bit će postavljen veliki pano na koji će svatko tko to želi moći napisati svoju poruku i to, kako je pojasnila Čop, danas, sutra i u petak na samo Valentinovo, u vremenu od 10 do 16 sati.
No osim poruke, ljubav se može izraziti i putem fotografije te crteža. Bit će oformljen i stručni sud koji će ocjenjivati fotografije i crteže te proglasiti najbolje, ali svoju riječ imat će i publika, odnosno svi oni koji dođu u Kneževu palaču, moći će birati najbolje.
Fotografije nastale na Dan zaljubljenih bit će dostupne i na FB stranici odakle će se moći preuzeti i nekome poslati. Foto – session je nazvan “Slika vrijedi tisuću riječi”.
U Narodnom muzeju smo još saznali kako će mogućnosti biti puno, tako da će svatko imati mogućnost na svoj, orginalni način izraziti ljubav onome koga voli na sam dan Valentinova.
Osim toga u Narodnom muzeju se povodom Valentinova organizira i trodnevni program za djecu osnovnih škola. Riječ je o radionicama koje počinju danas, a održavat će se još i u četvrtak te petak na Valentinovo od 10 do 12 i od 13 do 15 sati.
U sklopu radionice djeca će imati mogućnosti učiti izradu prigodnih darova i čestitki, a na literarno-likovnoj radionici mogu svoja prigodna pisma ili pak, poruke ostaviti, s adresom osobe kojoj ga žele uručiti. No to će umjesto njih poslati zadarski Narodni muzej.