Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nitko nije kriv što je Štrmelj ostao bez noge

11.02.2014. 23:00
Nitko nije kriv što je Štrmelj ostao bez noge


Nekadašnji poslovođa tvrtke Crane Power d.o.o. Denis Čavkić oslobođen je krivnje što je tadašnji radnik Davor Štrmelj na gradilištu te tvrtke ostao bez noge, uslijed pada dizalice od deset tona, prije skoro devet godina u Lamjani na Ugljanu. Jučer je sudac Željko Đerđ na Općinskom sudu u Zadru objavio presudu Čavkiću, kojem se sudilo zajedno s Heinzom Kisselom, tadašnjim direktorom tvrtke koji je u međuvremenu preminuo.
– Oslobađa se od optužbe da je dana 4. svibnja 2005. godine okrivljenik olako dopustio, odnosno rasporedio oštećenom da testira dizalicu što je dovelo do prekida vara i pada dizalice pri čemu je oštećenik pao s upravljačke ploče. Sud nije mogao s potrebnim stupnjem sigurnosti utvrditi da je kriv te se oslobađa zbog nedostatka dokaza. Obje strane imaju pravo na žalbu u roku od 8 dana, a oštećenik se upućuje da obeštećenje potraži u parničnom postupku, kazao je sudac Đerđ na objavi presude koju je došao čuti samo Čavkić, dok će obrazloženje presude biti dostavljeno obrani i tužiteljstvu.
Poznato je da je Štrmelj već dobio pravomoćnu presudu te mu je dosuđen iznos od 1,7 mlijuna kuna, ali tvrtka Power Crane d.o.o. je preselila u Sloveniju, a on se još uvijek nije uspio naplatiti.