Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pobijedio Ritam kulturizma

11.02.2014. 23:00
Pobijedio Ritam kulturizma


Najbolji studentski projekt na Sveučilištu u Zadru prema glasovanju posjetitelja na studentskom portalu sajt.com.hr je Ritam kulturizma u organizaciji studenata s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti.
U glasovanju su sudjelovale 854 osobe, a Ritam kulturizma sveukupno je dobio 318 glasova.
Projekt se održao četvrtu godinu za redom, a osmišljen je tako da svake godine studenti prve godine diplomskog studija budu zaduženi za osmišljavanje i provođenje projekta. U organizaciji sudjeluje oko 25 studenata Odjela za turizam i komunikacijske znanosti, a njegova prošlogodišnja inačica sadržavala je putopisna predavanja, radionice, gradske ture, kao i kratki prikaz filma o Zadru kao gradu ljubavi te koncerti.
Drugoplasirani projekt, s 233 glasa je II. biennale hrvatske mlade fotografije, projekt nastao od strane studenata Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru u korelaciji s Galerijom umjetnina Narodnog muzeja Zadar, organiziran s ciljem afirmacije mladih hrvatskih fotografa, profesionalaca i amatera, te željom za promicanjem kvalitete nacionalne fotografske umjetnosti. Projekt je uključivao i glavnu izložbu koju su svi zainteresirani imali priliku vidjeti u Kneževoj palači tijekom studenog i prosinca.
Trećeplasirani su pak Dani sociologije sa 126 glasova, projekt Kluba studenata sociologije Antifjaka koji se nastavio nakon dvije godine stanke. Trodnevni program s naglaskom na temu identiteta održan je u Studentskom klubu “Božo Lerotić”, a uključivao je i predavanje dr.sc. Hajrudina Hromadžića s Filozofskog fakulteta u Rijeci na temu potrošačkog kapitalizma i konzumerizma kao i premijeru dokumentarnog filma “The Trouble With Being Human These Days” mađarskog redatelja Barteka Dziadzosza koji govori u životu i radu poljskog sociologa Zygumunta Baumana.