Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sv. Filip i Jakov opet ima kino!

11.02.2014. 23:00
Sv. Filip i Jakov opet ima kino!


Sv. Filip i Jakov ima kino. Zapravo, bolje je reći da Sv. Filip i Jakov nakon gotovo 20 godina opet ima obnovljenu, komfornu kinodvoranu i odličan kino program kojeg opet bira i pušta 73-godišnjak Tihomir Tiho Mikas, zaljubljenik u film s diplomom električara.
– Ovo je moj život koji mi je obnovom kinodvorane vratilo novo općinsko čelništvo. Naime, u zgradi koju je 1978. godine izgradilo građevinsko poduzeće Vladimir Gortan, a financiralo Turističko društvo Napredak, mjesna zajednica i mještani Filipjakova, ljudima sam dvanaestak godina prije Domovinskog rata i kratko vrijeme nakon rata izvrtio kilometre 35- milimetarske filmske trake. Bilo je to među najboljim kinima u Dalmaciji i šire, kazao je Tiho Mikas koji je filmove prikazivao i u Bibinjama, ponešto u Sukošanu.
Tvrdi kako će izbor filmova biti odličan, pratit će sve hitove i aktualije.
– Treba znati da novi filmovi uvijek najprije startaju u velikim gradovima, ali ja obično imam i sreće. Predstoje i razgovori sa zagrebačkom Kinotekom. Pratit ćemo i trendove, naravno ako su snimljeni na 35 milimetarskoj filmskopj traci, najavio je Tiho.
Otvorenje kinodvorane u petak je bilo namijenjeno djeci. Akcijsko-animirana hit komedija Štrumpfovi 2 bila je razlogom da su kino dvoranu napunila djeca iz Dječjeg vrtića Cvit i učenici prvih četiri razreda osnovne škole. Oni odrasliji su u subotu uživali u epskoj fantaziji iz 2012. godine, Hobit: Neočekivano putovanje. Sljedeće kino predstave su zakazane za početak korizme, 7. ožujka prikazat će se film za djecu, dok je 8. ožujka rezerviran za britansku kraljevsku dramu Kraljev govor.