Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Petogodišnjak iz Zadra već dobio prvu gažu na svadbi u lipnju!

11.02.2017. 23:00
Petogodišnjak iz Zadra već dobio prvu gažu na svadbi u lipnju!


Kada je Josip Čačić na Facebooku objavio video snimku mlađeg, petogodišnjeg sina Gabriela, koji je uz pratnju oca na harmonici izvrsno otpjevao hit Miše Kovača “Proplakat će zora”, nije ni slutio kako će njegov mlađi sin gotovo preko noći postati prava zvijezda. Njegova izvedba popularnog Mišinog hita u nekoliko tjedana pogledana je nevjerojatnih – 500 tisuća puta!
– Spontano se to dogodilo. Išli smo kod moje mame i ponijeli smo harmoniku. Ja sam zasvirao, Gabriel zapjevao i snimku sam stavio na Internet, priča Josip Čačić Sokol, Gabrielov otac koji se i sam od ranog djetinjstva bavi glazbom.
Komentari su, dodaje, pozitivni, ljudi zovu, pozdravljaju što sam video stavio na Internet, zovu novinari…
Gabriel, ali i stariji Josipov sin, osmogodišnji Matej, gene za glazbu naslijedili su upravo od oca. Matej tako uskoro kreće na satove klavira, a Gabriel, koji je talent za pjevanje počeo pokazivati kad je naučio govoriti, trenutno uči svirati harmoniku kod Jose Mršića.
Gabriel pjeva sve, najviše voli pjesme Miše Kovača, klapske, Zdravka Čolića, a nisu mu strane niti obrade pjesama poput “Lotta a love” od Lennyja Krawitza.
I sami smo se uvjerili u Gabrielov talent kada je s lakoćom za nas otpjevao “Proplakat će zora” i “Noćas ćemo zemlji ko materi reći”.
A koja je Gabrielova najdraža pjesma, pitali smo ga.
– Kao moja mati od Čolića, odmah je odgovorio.
Sviranje ili pjevanje, malenom Gabrielu jednako dobro ide, iako priznaje, više voli pjevati.
– Osim što ide na privatne poduke, ja ga kod kuće učim pjevati. Kad ja sviram i promijenim akord, on prati bez problema. Ozbiljan je, pametan i sluša, priča Josip koji se profesionalno glazbom bavi od 1996. godine.
Radio je s Mladenom Grdovićem, grupom Gloria, a sada sa svojim bendom Mambo pjeva po svadbama. Josip osim što pjeva, svira i sve instrumente, pa stoga ne čudi što mu se oba sina izvrsno snalaze u sviranju i pjevanju.
Dok se druga djeca igraju igračkama, oni sviraju na glazbenim instrumentima.
– Zna se dogoditi da Gabriel cijelo popodne svira harmoniku, dodaje Josip koji je zajedno sa suprugom Marijanom jako ponosan na oba sina kojima je usadio ljubav prema glazbi.
A da je maleni petogodišnjak već prava zvijezda u rodnom gradu, potvrđuje i poziv da pjeva na svadbi u lipnju, a dotada, govori njegov otac, mora ga naučiti barem 10-ak pjesama.
To Gabrielu neće predstavljati nikakav problem jer bez teškoća svladava akorde i riječi pjesama koliko god se one činile zahtjevnim za petogodišnjeg dječaka koji ih otpjeva iz srca i iz duše.