Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bajlo: Bit će teško, ali uspjet ćemo

Autor: Drago Bajković

11.03.2009. 23:00
Bajlo: Bit će teško, ali uspjet ćemo


Nijedna utakmica do kraja prvenstva za nas neće biti lagana. Posebno se to odnosi na domaće utakmice u kojima jednostavno moramo pobjeđivati. Imperativ je velik, ali smatram da naši igrači imaju odlučnosti i snage ostvariti što više pobjeda i ostati u Prvoj HNL – kazao je Bajlo


Nakon dva uzastopna poraza, najprije u Rijeci, pa zatim u Varaždinu, Zadrane ove nedjelje očekuje domaći ogled s momčadi iz Kranjčevićeve. Zaostatak za pretposljednom Croatijom iz Sesveta je tri boda i momčad sa Stanova nema previše izbora, Zagreb jednostavno mora pasti na Stanovima. Josip Bajlo, sportski direktor Zadra nezadovoljan je rezultatima Zadra u proljetnom dijelu prvenstva.
– Nezadovoljan sam prije svega zbog činjenice što smo u Rijeci i Varaždinu mogli proći puno bolje. Protiv Cibalije smo veći dio susreta odigrali na zavidnom nivou i osvojili ta tri toliko potrebna boda. Međutim, na Kantridi smo imali pobjedu na pladnju, ali nismo je uzeli. Dapače, prokockali smo i taj jedan bod koji također ne bi bio loš. U Varaždinu smo također imali svoje prigode, ali ih nismo iskoristili. Dozvolili smo u drugom poluvremenu da nas Varaždinci stisnu i primili dva zgoditka u završnici utakmice nakon naših nesmotrenosti. To su razlozi zbog kojih nikako ne možemo biti zadovoljni nakon tri odigrana kola u drugom dijelu prvenstva. Imali smo i peha jer nam je praktički cijela zadnja linija “ispala” zbog ozljeda prije utakmice u Važdinu. Uz to nije bilo ni Terkeša koji je imao visoku temperaturu. Ipak, nema opravdanja za ove poraze.
Bajlo ipak nije u potpunosti nezadovoljan, po njegovim riječima vidljiv je određeni napredak u igri Zadra.
– Smatram da će se svi složiti s konstatacijom da smo u sva tri susreta imali dionice u kojima smo izgledali u najmanju ruku vrlo korektno. Igramo kombinatorno i smatram da je ova momčad puno kvalitetnija od one koja je igrala tijekom jesenskog dijela prvenstva. Istina je da nas to posljednje mjesto sputava i stavlja određeni pritisak na igrače. Međutim, s njim će se što prije morati suočiti jer će imperativ postojati do kraja prvenstva. Smatram da možemo i moramo dati još puno više ako mislimo ostati u Prvoj HNL. Bit će teško, ali uspjet ćemo.
Zaostatak za Sesvećanima se malo smanjio, više Zadar ne zaostaje pet već tri boda.
– Croatia nam sada bježi tri boda, ali postojala je šansa čak i da ih preskočimo na ljestvici i zato sam nezadovoljan. Morat ćemo uložiti puno truda i proliti puno znoja da bi ih preskočili. Siguran sam da ova momčad to može, već ove nedjelje protiv Zagreba moramo pobjedom pokušati smanjiti tu prednost Sesvećana.
Sportski direktor je zadovoljan prinovama koje su stigle u Zadar tijekom zimske stanke.
– Još je rano za neke definitivne ocjene, ali smatram da smo pogodili s pojačanjima. Šaranović, Bećiri i Jozinović svakako su pojačanja za našu momčad, a vjerujem da će to biti i Čurjurić kada se u potpunosti oporavi i definitivno vrati na travnjak. On je “zadarsko dite” i s njim treba biti strpljiv jer smatram da vrijedi toga.
Protiv Zagreba Zadru ne igra ništa osim pobjede koju sigurno neće biti lako ostvariti.
– Nijedna utakmica do kraja prvenstva za nas neće biti lagana. Posebno se to odnosi na domaće utakmice u kojima jednostavno moramo pobjeđivati. Imperativ je velik, ali smatram da naši igrači imaju odlučnosti i snage ostvariti što više pobjeda. Kod kuće moramo pobjeđivati ako mislimo ostati u Prvoj HNL. Trebat će i na strani uzeti pokoji bod jer nitko ne može garantirati da ćemo na Stanovima svih pobijediti. Igrači su bili tužni nakon Varaždina, a imali smo i neke sastanke te gledanje te utakmice kako bi uočili i otklonili pogreške. Uvjeren sam da ćemo protiv Zagreba pokazati sve što znamo i osvojiti novi trobod – kazao je na kraju razgovora Bajlo.