Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Porazna gostujuća statistika

Autor: Drago Bajković

11.03.2009. 23:00
Porazna gostujuća statistika

Foto: Vedran SITNICA



Zadrani moraju pod svaku cijenu do tri boda protiv Zagreba, a zna se da nije lako igrati pod takvim imperativom. Uostalom tko im je kriv, da su donijeli koji bod s dva uzastopna gostovanja, taj pritisak bio bi puno manji


Fenjeraš je nakon 21. kola ostao isti, nažalost za sve navijače iz Donatova grada to je i dalje Zadar. Iako su sa Stanova stizale najave kako će u Varaždinu pokušati sve ne bi li se domogli bodova, u tome nisu uspjeli. Varaždinci su u završnici utakmice uspjeli poentirati čak dvaput i na kraju uvjerljivo uzeti sva tri boda. Nije da Zadrani nisu imali svoje šanse, dapače, međutim nisu ih uspjeli iskoristiti i to obično na kraju završi kako je i završilo – porazom. Zadrani i dalje uvjerljivo drže posljednju poziciju na ljestvici, nakon 21 kola osvojili su mršavih 16 bodova. Gol razlika prvoligaša sa Stanova je 16:33. S ovim porazom Zadrani su definitivno izgubili šansu da se nakon 22 kola, tj. regularnog dijela prvenstva pomaknu s posljednjeg mjesta na ljestvici. I u slučaju pobjede u 22. kolu, uz to da i Croatia doživi poraz, Zadar bi se izjednačio s Croatijom, ali Sesvećani imaju bolji skor i zadržali bi jedanaesto mjesto na ljestvici.
Porazi Croatije i Intera
Zadranima su rezultati iz 21. kola, naravno osim onog u Varaždinu išli na ruku. Croatia je minimalno poražena na Poljudu i ostala je na 19 osvojenih bodova. Tako su Tomasov (bio strijelac pobjedonosnog zgoditka za “bile”) i društvo indirektno pomogli Zadru da ostanu barem na istom odstojanju od pretposljednjeg na ljestvici. Naravno i da ostanu na prvom mjestu dva boda ispred Dinama koji je u Gradskom vrtu s dva zgoditka došao do tri vrijedna boda. Sve ukazuje da će se do posljednjeg kola voditi grčevita borba, kako na vrhu, tako i na dnu prvoligaške ljestvice. I drugi Zadrov konkurent – Inter, također je doživio poraz. Koprivničani su poput Splićana jednim golom riješili pitanje pobjednika i “žute” bez plijena poslali u Zaprešić. Inter je na desetom mjestu i ima 21 bod, pet više od Zadra. Cibalia je pametnom igrom uspjela sačuvati svoju mrežu u Kranjčevićevoj i osvojiti vrijedan bod protiv Zagreba. Očito trener Stanko Mršić zna kako svoju momčad pripremiti za igru u gostima. U 21. kolu najbolja utakmica igrana je na Šubićevcu, gdje je Šibenik deklasirao Rijeku i ostao u igri za Kup UEFA-e.
Vađenje protiv Zagreba
U posljednjem kolu tzv. “regularnog” dijela sezone Zadrani će na Stanovima dočekati momčad iz Kranjčevićeve. Vugrinec i njegova klapa igraju promjenjivo, u 20. kolu su deklasirali Sesvećane, a u prošlom kolu nisu uspjeli izvući više od boda na svom terenu protiv Vinkovčana. Zadrani moraju pod svaku cijenu do tri boda, a zna se da nije lako igrati pod takvim imperativom. Uostalom tko im je kriv, da su donijeli koji bod s dva uzastopna gostovanja taj pritisak bio bi puno manji. Ovako se moraju znati nositi s njim. Najbliži Zadrovi konkurenti na ljestvici, Sesvećani, ugostit će u sljedećem kolu Slaven Belupo. Koprivničani se bore za Kup UEFA-e i svaki bod im je važan pa je za očekivati da će protiv Croatije dati sve od sebe kako bi osvojili tri boda. Nadajmo se da će u tome i uspjeti. Zaprešićani će na svom terenu ugostiti momčad Osijeka koja ima imperativ isprati gorak okus poraza od “modrih” u Gradskom vrtu. Također je za očekivati tvrdu utakmicu, a nadanja Zadra su da će Osječani uspjeti u svojoj nakani i trobod odnijeti put Slavonije. Što se tiče borbe za vrh ljestvice, lider Hajduk će u goste Cibaliji koju je prije nekoliko dana u kup natjecanju uvjerljivo svladao na Poljudu. Svi su uvjereni u pobjedu Hajduka, ali s Vinkovčanima su često imali težak posao pa sličan scenarij nije zanemariv i sljedeće nedjelje. Dinamo će u Maksimiru ganjati bodove protiv Šibenčana koji su u prošlom kolu bili najuvjerljiviji i što se tiče i igre i rezultata. U svakom slučaju derbi kola. Spomenimo još da će na Kantridi u 22. kolu snage odmjeriti Rijeka i Varteks.