Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Svi ujedinjeni za pomoć 4-godišnjem Šimi Gaziću

Autor: Irena Jurjević

11.03.2009. 23:00
Svi ujedinjeni za pomoć 4-godišnjem Šimi Gaziću

Foto: Zvonko KUCELIN



Kako bi se 4-godišnjem dječaku koji boluje od opake zloćudne bolesti omogućili skupocjeni lijekovi, u pomoć su priskočili pjevači, vlasnici kluba, ali i konobari i redari.


Teško zdravstveno stanje 4-godišnjeg Šime Gazića još jednom je dobre ljude potaklo na djelovanje, kako bi se ovom dječaku koji boluje od opake zloćudne bolesti omogućili skupocjeni lijekovi, a koje ne pokriva HZZO.
Večeras će se u Medussa Baru održati humanitarni koncert na kojem će nastupiti zadarski pjevači Zoran Jelenković i Bepo Matešić, ali i zadarski DJ-evi Bush, Stanley i Exit. Vijest o humanitarnom koncertu proširila se putem Facebooka krajem prošlog tjedna, a od inicijatora akcije Alena Bušljete doznajemo kako su se za pomoć malenom Šimi Gaziću svi odrekli bilo kakve naknade te večeri – počevši od vlasnika, pjevača, ali i konobara te redara:
– Ne želimo napraviti koncert tako da se humanitarni prihod uruči samo od prodaje ulaznice pa da se onda na šanku putem pića zarađuje drugi novac. Svi dečki raditi će besplatno, počevši od konobara pa do redara. Svi su odlučili dati svoje dnevnice, a od zarade na šanku platit će se samo roba, pojasnio je Bušljeta te dodao da je dječaku potrebna ipak puno veća pomoć nego što bi se mogla prikupiti u njegovom lokalu Dolcevita. To je razlog zbog čega se javio vlasnicima Medusse koji su objeručke prihvatili ideju o humanitarnoj akciji. Humanitarnoj akciji ubrzo su se priključili i Zoran Jelenković i Bepo Matešić, također pristajući održati koncerte bez ikakve naknade:
– I ja i Bepo odrekli smo se naknade. Bit će nam drago da napravimo sve što možemo, jer svaka mala pomoć je bitna i ne daj Bože da se to kome dogodi. Ovakvim stvarima se uvijek treba rado odazvati i napraviti što se može, kazao je Jelenković dodajući da je njegov posao takav da se negdje mora uzeti, ali negdje i dati. Pa je tako on, kada je prije četiri godine prešao brojku od tristo humanitarnih koncerata, jednostavno ih prestao brojati.
Do sada su pozivi na Facebooku poslani preko dvije tisuće ljudi, a njih 250-300 je potvrdilo svoj dolazak. Ipak, i ovim putem pozivamo sve građane i namjernike da se u što većem broju odazovu ovoj humanitarnoj akciji.