Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Za “Paške mališane” pola milijuna kuna

Autor:

11.03.2009. 23:00
Za “Paške mališane” pola milijuna kuna

Foto: Alenka FESTINI



Izradu projektne dokumentacije smo prihvatili, a s radovima ćemo što prije krenuti. Kompletni radovi proširenja i uređenja paškog vrtića stajali bi do pola milijuna kuna, stoga ćemo nastojati rebalansom ovogodišnjeg proračuna ta sredstva osigurati, kazao je Fabijanić-Njekulin


Na posljednjoj sjednici Poglavarstva prihvaćena je ponuda za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića “Paški mališani”, a koju je izradio ured ovlaštenog arhitekta Nebojše Vejmelke iz Zadra. Radi se o projektnoj dokumentaciji procijenjenoj na 54.900 kuna, a obuhvaća zatraženu rekonstrukciju.
Kako nam je potvrdio Ante Fabijanić-Njekulin, paški gradonačelnik, obnova i proširenje vrtića su nužni budući da ovu ustanovu pohađa 90-ak paške djece, a mnogi zainteresirani zbog sada već malog prostora uskraćeni su za korištenje boravka.
– U razgovoru s Dušankom Grubišić, ravnateljicom vrtića, istaknuto je da je nužno prostor vrtića proširiti za dvije grupne prostorije te je potrebna izgradnja nove kotlovnice, sanitarni čvor za invalidnu djecu i slični zakonom neophodni prostori. Izradu projektne dokumentacije smo prihvatili, a s radovima ćemo što prije krenuti, točnije kada predvidimo sredstva u proračunu. Predviđeno je da bi kompletni radovi na proširenju i uređenju paškog vrtića stajali do pola milijuna kuna, stoga ćemo nastojati rebalansom ovogodišnjeg proračuna ta sredstva osigurati, istaknuo je gradonačelnik Fabijanić.