Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Blažević: Idemo utakmicu po utakmicu

Autor: Andrija Prović

11.03.2010. 23:00
Blažević: Idemo utakmicu po utakmicu

Foto: Filip BRALA



Nakon Agrama očekuje nas još šest kola u kojima ćemo priliku tražiti prvenstveno u domaćim utakmicama
Subotnja utakmica četvrtog kola Lige za ostanak za košarkašice Zadra nije odlučujuća. Ipak, gostovanje kod Agrama može dosta toga odlučiti. Trećim ovosezonskim slavljem nad zagrepčankama, društvo s Višnjika uvelike bi zakoračilo prema novoj, petoj uzastopnoj, A-1 sezoni. Tri pobjede viška i stopostotan skor s pretposljednjim ekipom dovele bi ih, gotovo sigurno, do opstanka. Međutim, do kraja dvoboja sve je navedeno samo slovo na papiru. Zna to i Ivana Blažević, “četvorka” Zadranki i jedna od nositeljica igre Mazijine ekipe.
– Visoka pobjeda u trećem kolu nad Trešnjevkom bila je očekivana. Stoga, ne može se govoriti o pretjeranom samopouzdanju koje smo izvukle iz tog susreta. Utakmica sa Agramom bit će izuzetno teška, no, cijeli se tjedan pripremamo pa se nadam da će dobar rad i zalaganje na treninzima uroditi plodom – ističe Blažević.
Pobjedom Zadra, pogled na ljestvicu uvelike bi se iskristalizirao. Agram bi ostao na šest pobjeda, a takav rasplet išao bi na ruku i Puli. Istranke bi nakon izvjesnog slavlja nad Trešnjevkom napravile pomak iz kritične zone.
– Ne želimo se pretjerano zamarati s onim “što bi bilo”. Na gostovanju u Puli također smo se nadale bodovima, no nismo uspjele. Zato, smatram da moramo pričekati kraj utakmice u Zagrebu. Tek ćemo tada znati na čemu smo, i tako iz kola u kolo.
I u slučaju poraza Zadra, još uvijek imate više nego realne izglede za opstanak. U nastavku vas očekuje nešto lakši raspored.
– Slažem se. Ništa ne bi bilo izgubljeno i još uvijek imamo dovoljno šansi za osigurati novu A-1 sezonu. Nakon Agrama, očekuje nas još šest kola u kojima ćemo priliku tražiti prvenstveno u domaćim utakmicama.
Ima li Zadar ekipu koja bi i dogodine mogla osigurati ostanak u prvoligaškom društvu? Dakle, sastav bez Ine Marin, i bez dodatnih pojačanja?
– Smatram da smo zaista dobra ekipa, ali također i vrlo mlade i neiskusne. Takvo što nije nerealno za očekivati, no zahtijevalo bi veliku želju i dosta truda.