Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nogometaši vjeruju u remi s Dinamom

Autor: Drago Bajković

11.03.2010. 23:00
Nogometaši vjeruju u remi s Dinamom

Foto: Vedran SITNICA



Prošle jeseni nismo dopustili Dinamu da slavi na Stanovima. Pa zašto se onda ne nadati. Jedan bod iz Maksimira bio bi fantastičan uspjeh koji bi nam dao dodatno samopouzdanje, kazao je Ježina
Nakon što su u prošlome kolu Zadrani na svom terenu remizirali s Karlovcem, u ovome kolu očekuje ih teško gostovanje kod lidera prvenstva Dinama. Upravo iz tog razloga u prvoligašu sa Stanova jedan bod protiv momčadi iz grada na četiri rijeke smatraju neuspjehom. Jer, gostovati na Maksimiru znači svaku nadu ostaviti kod kuće. Ili ipak nije tako jer lopta je okrugla, a sreća varljiva pa nitko ne može Zadranima oduzeti barem malu nadu da se iz metropole mogu vratiti neporaženi. U svakom slučaju izabranici Dalibora Zebića mogu odigrati prilično rasterećeno, a često je to dobar preduvjet da se napravi veliko iznenađenje. Uostalom, Zadar i Dinamo su u jesenskom dijelu prvenstva na Stanovima odigrali bez pobjednika 0:0. A ne smije se zaboraviti činjenica da Zadar u proljetnom dijelu prvenstva još nije poražen.
– Sigurno nismo u potpunosti zadovoljni remijem protiv Karlovca jer smo se prije utakmice nadali da ćemo osvojiti sva tri boda. Međutim, kada se stvari odvijaju onako kako su se odvijale prošle subote i kada izjednačujući zgoditak postigneš u sudačkoj nadoknadi onda u konačnici moraš biti zadovoljan bodom – kazivao je jučer Antonio Ježina, čuvar mreže prvoligaša sa Stanova.
– Ono što nas raduje je da smo u prvom poluvremenu imali nekoliko istaknutih prigoda koje nažalost nismo iskoristili. Karlovčani su postigli gol u najgore vrijeme, na isteku prvog poluvremena. U nastavku smo ih pritisnuli na njihovu polovicu, ali nikako nismo uspijevali postići taj zgoditak. Na sreću Santini je u sudačkoj nadoknadi izborio jedanaesterac koji je dosuđen potpuno opravdano i s kreča zabio za 1:1.
Već drugi put zaredom, najprije u Šibeniku, pa sada protiv Karlovca, Zadru se događa da prima zgoditak na kraju prvog poluvremena.
– Istina, događa nam se da primimo zgoditak u najgore vrijeme. I u Šibeniku i u Zadru je odmah nakon primljenog zgoditka sudac odsvirao kraj prvog poluvremena. To je psihološki veliki udarac za igrače. Je li za to krivo neko opuštanje ili dekoncentracija – ne znam. Činjenica je da na tom segmentu moramo poraditi.
Također je činjenica da ste uz Santinija vi bili junak u Zadrovim redovima. U drugom poluvremenu ste skinuli dva gostujuća zicera, najprije Pamiću, pa nakon toga i Jerneiću?
– U svakom slučaju sam zadovoljan zbog te dvije obrane koje su nas u tim trenucima ostavile na životu. Hvala Bogu na tome. I vratar ponekad mora izvući momčad, kao što će to drugi put učiniti netko drugi. Važno je da mi djelujemo kao momčad, a sigurno će svaki put netko iskočiti nekim potezom. I još važnije je da osvajamo bodove.
Hoće li Zadar u Maksimir putovati kao da ide na izlet ili ipak postoji nada da se protiv lidera prvenstva može napraviti nešto konkretno?
– Ne dolazi u obzir da na Maksimir putujemo s izvješenom bijelom zastavom. Zna se tko je favorit u toj utakmici, ali nema šanse da na Maksimir istrčimo pognutih glava kao da idemno na streljanu. Možda su svi već uknjižili te bodove Dinamu, ali mi u klubu vjerujemo da se iz Zagreba možemo vratiti neporaženi. To je na neki način najlakša utakmica jer u nju možemo ući potpuno rasterećeni. A to znači da ćemo na terenu ginuti za bodove. Osobno sam siguran da ću imati posla na Maksimiru, ali to je ujedno i prilika da se istaknem.
Zadar nije poražen još od početka priprema.
– Računajući pripremno razdoblje nismo poraženi tko zna od kada. U prošloj sezoni smo do 67. minute držali “nulu” i do tog trenutka imali 3-4 odlične šanse. A prošle jeseni nismo dozvolili Dinamu da slavi na Stanovima. Pa zašto se onda ne nadati. Šteta što neće biti Santinija, ali vjerujem da će ga Piškor dostojno zamijeniti. Jedan bod iz Maksimira bio bi fantastičan uspjeh koji bi nam dao dodatno samopouzdanje – kazao je na kraju razgovora Ježina.