Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Isključiti Ina pogon

11.03.2011. 23:00
Isključiti Ina pogon


Ako uspijemo limitirati Marin kao u našem prošlom susretu, ne dopustimo joj da se razigra s ostatkom ekipe, onda se možemo nadati pobjedi – smatra Glorija Sikirić


Košarkašice Zadra večeras (subota) u 19.30 očekuje susret četvrtog kola Lige za ostanak. Igračice Marije Mazije putuju u Zagreb gdje će ogledati s Agramom, ekipom koju su u prvoj fazi natjecanja svladale oba puta. “Bijelo-plave” nadaju se nastavku pozitivnog skora, odnosno pobjedi koja bi im omogućila iskorak u poretku klubova od drugog do petog mjesta. Naime, Croatia je s 20 bodova i četiri pobjede viška najsigurniji kandidat za novu prvoligašku sezonu, dok će se prava bitka voditi između trenutačno drugoplasiranog Zadra i njegovih pratitelja: Splita, Agrama i Požege – ekipa koje u ovom trenutku dijeli samo bod.
Glorija Sikirić, organizator igre gostujućih, kaže da ih u Trnskom očekuje težak posao, ali…
– Konačno smo sve zdrave, dobro smo trenirale protekli tjedan i posebnu pažnju posvetile ovoj utakmici. Naglasak ćemo staviti na obranu, na zaustavljanje Ine Marin, njihove najbolje igračice. Ako je uspijemo limitirati kao u našem prošlom susretu, ne dopustimo joj da se razigra s ostatkom ekipe, onda se možemo nadati pobjedi. Iako je Agram ekipa s više kvalitetnih i iskusnih igračica, smatram da će konačan ishod najviše ovisiti o učinku Marin. Malo smo “pale” nakon poraza od Croatije u prošlom kolu, no vjerujem da se u Zagrebu možemo predstaviti u boljem izdanju – mišljenja je Sikirić, s 13 koševa najefikasnija Zadranka u prošlotjednom ogledu s liderom Lige.
– Za pobjedu ćemo trebati više raspoloženih igračica, a ne samo jednu. Perica može zabiti, ali mogu iskočiti i neke od ostalih cura. U svakom slučaju, nadam se da ćemo u četvrtom kolu imati bolju šutersku večer – dodala je Sikirić.
Opasnost po gostujuću ekipu predstavljat će i grčevita potraga Agrama za prvim slavljem u Ligi za ostanak. S 0-2 skorom nakon neuspjeha u ogledima s Požegom i Splitom, sastav Tine Periše jedini je bez pobjede, a ne zaustavi li uskoro negativni trend, i jedan od i
Raspored 4. kola: Agram ZG – Zadar (subota, 19.30), Plamen Požega – Split, Croatia 2006 slobodna.