Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Počeli radovi na Šetalištu kneza Branimira

11.03.2011. 23:00
Počeli radovi na Šetalištu kneza Branimira


Svi ovi zahvati uvod su u još veće projekte koje kanimo početi ili ćemo ih realizirati tijekom tekuće 2011. godine. Na prvo mjesto bih stavio uređenje našeg obalnog pojasa od ulaznih vrata u Turističko naselje Zaton pa do vojarne Šepurine, za što je prije nekoliko godina projektnu dokumentaciju izradio poznati zadarski projektant Nikola Bašić, kaže Dragan Peša


Kako bi u što ljepšem ruhu dočekao ovogodišnju turističku sezonu, čelni ljudi Zatona predvođeni predsjednikom Mjesnog odbora Draganom Pešom, ovih su dana u dogovoru s upravom grada Nina i gradonačelnikom Emilom Ćurkom, pokrenuli nekoliko projekata obnove mjesne infrastrukture.
Njihova će vrijednost, ako bude sve teklo po planu, u ovoj godini iznositi oko 3,1 milijun kuna. Sredstva će uglavnom osigurati Grad Nin iz ovogodišnjeg proračuna. Na tom tragu u Zatonu se upravo uređuje obalni pojas na potezu od mjesnog porta do ulaza u čuveno ovdašnje Turističko naselje Zaton. Riječ je o Šetalištu kneza Branimira na kojemu su radovi povjereni djelatnicima ninskog gradskog Komunalnog poduzeća “Komunalije i odvodnja d.o.o.”.
Nadalje ninski gradski komunalci nastavljaju s uređenjem i popločavanjem dijela šetnice oko uvale Vrulje te nove dionice u sklopu 1.500 metara dugačke dužobalne šetnice Pliše, na kojoj je do sada popločano preko 500 metara. U pojedinim dijelovima mjesta nastavit će se s dosadašnjom praksom uklanjanja starih suhozida koje će zamijeniti novi betonski zidovi. Predstoji i izmjena dotrajale niskonaponske mreže te postavljanje novih rasvjetnih tijela, asfaltiranje nekoliko ulica, izgradnja novih nogostupa kao i izmjena dotrajalih vodovodnih cijevi u pojedinim mjesnim ulicama.
– Svi ovi zahvati uvod su u još veće projekte koje kanimo početi ili ćemo ih realizirati tijekom tekuće 2011. godine. Na prvo mjesto bih stavio uređenje našeg obalnog pojasa od ulaznih vrata u Turističko naselje Zaton pa do vojarne Šepurine, za što je prije nekoliko godina projektnu dokumentaciju izradio poznati zadarski projektant Nikola Bašić. Vjerujemo da ćemo uz pomoć Grada Nina uskoro ishoditi građevinsku dozvolu i da ćemo konačno krenuti u ovaj iznimno važan projekt, kaže Dragan Peša predsjednik Mjesnog odbora Zaton i glavni koordinator svih radova u mjestu.
On ističe da je ništa manje važan i projekt s kojim se kreće ubrzo, a to je izgradnja nove mrtvačnice veličine 180 metara četvornih zatvorenog te još toliko otvorenog prostora.
– Posao je vrijedan oko 750.000 kuna i za njega su pored nas koji živimo u Zatonu, zainteresirani i brojni naši iseljenici diljem svijeta. Moram nadalje spomenuti i projekt izgradnje 20-ak grobnica u novom groblju. Njegov nositelj je ninsko gradsko Komunalno poduzeće, koje je raspisalo natječaj za najpovoljnijeg izvođača. Vjerujemo da će sve proteći u najboljem redu te da će Zaton do početka ljeta uz nabrojene projekte dobiti i novu mrtvačnicu i grobnice, ističe Peša.