Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Treći prosvjed u Zadru

11.03.2011. 23:00
Treći prosvjed u Zadru


Nastavljaju se antivladini prosvjedi u Zadru. Treći u nizu prosvjeda započet će danas na Narodnom trgu u podne odakle će se krenuti pred zgrade u kojima se nalaze sjedišta HDZ-a, SDP-a, kao i pred zgradu suda kako bi ukazali na visok stupanj korupcije u pravosuđu.
– Ciljevi su nam ostali isti, kao i dobre namjere da sve prođe u miroljubivom tonu i bez ikakvih incidenata kao i do sad. Dođite, pridružite nam se i pokušajmo zajedno probuditi svijest javnosti i savjest vladajućih struktura te doprinijeti promjenama u državi koje su nužno i hitno potrebne, poručuju organizatori.
Pritom su i najavili i masovni prosvjed koji će se održati sinkronizirano u nedjelju 13. ožujka u cijeloj Hrvatskoj:
-Pozivamo sve one koji su do sada bili samo moralna podrška, da se pojave i podrže prosvjednike čitave Hrvatske svojom prisutnošću, poručili su organizatori.
Podsjetimo, početno je prosvjed prošle subote okupio nekoliko stotina prosvjednika svih generacija da bi u srijedu brojka narasla na njih četiristo. Skandirale su se poruke, lijepili leci na stup srama te slala nova poruka s Pozdrava suncu. Što su prosvjednici pripremili za danas, doznat ćemo na glavnom zadarskom trgu točno u podne.