Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Opomena stiže kada dug premaši 500 kuna

11.03.2012. 23:00
Opomena stiže kada dug premaši 500 kuna


Nakon što dobiju opomenu, korisnici nam se obrate i uvijek nađemo zajednički jezik, a isključimo struju baš kada je netko “bezobrazno” dužan, kaže Dražić


Nakon što nam je nekoliko potrošača električne energije ispričalo svoje probleme s opomenama i isključenjem struje, iz zadarske Elektre smo doznali koji su točno kriteriji za opomene i isključenje. Naime, jednoj od naših sugovornica su djelatnici Elektre došli isključiti struju nakon dvije neplaćene rate i to bez da je dobila opomenu (struju joj taj dan ipak nisu isključili jer je obećala da će platiti odmah sutra), a drugoj sugovornici je opomena došla samo nakon dvije neplaćene rate.
Kako nekoliko slučajeva koji smo čuli nemaju očitu poveznicu, htjeli smo doznati koji su točni uvjeti da netko dobije opomenu, to jest da mu se isključi struja.
Kako je rekao Tomislav Dražić, direktor zadarske Elektre, za objašnjenje pojedinih slučajeva bi trebao znati imena korisnika, što mu nismo mogli otkriti.
Ali pojašnjava da opomena pred isključenje ne dolazi nakon određenog broja neplaćenih rata, nego nakon što dug premaši 500 kuna.
– Nakon što dobiju opomenu, korisnici nam se obrate i uvijek nađemo zajednički jezik, a isključimo struju baš kad je netko “bezobrazno” dužan. Za kućanstva se opomene šalju dvaput godišnje, nakon zimskog i ljetnog obračuna, a za poslovne prostore svaki mjesec, govori Dražić.
U duhu sve veće potrebe za uštedom, podsjećamo da je struja puno jeftinija noću. To jest, od 1. listopada do 1. lipnja struja je jeftinija od 21 do 6 sati, a od 1. lipnja do 1. listopada od 22 do 7 sati.