Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zebića ni pobjeda nije razveselila

11.03.2012. 23:00
Zebića ni pobjeda nije razveselila


Uz dozu sreće došli smo do pobjede u čemu nam je i Inter pomogao, ali doći će i teža iskušenja – rekao je Dalibor Zebić


Na konferenciji za novinare nakon utakmice zabrinuta su bila oba trenera. Ilija Lončarević doživio je na klupi Intera šesti poraz u posljednjih sedam utakmica dok je Dalibor Zebić, unatoč pobjedi, izgledao izbezumljen. Očito ni on ne zna kako mu se to momčad iz izgubljene našla u dobitnoj situaciji.
– Ne mogu se veseliti utakmici jer sam tijek mi ne daje pravo na tako nešto, odnosno da se veselim zbog tri velika boda. Nadam se da će to pomoći igračima na psihološkom planu, da ne izgledaju ovako preplašeni i da ne darujemo protivniku lopte iz čista mira. Uz dozu sreće došli smo do pobjede u čemu nam je i Inter pomogao, ali doći će i teža iskušenja. Ako budemo ovako igrali neće biti dobro. Bog nas je pogledao i krajnji je čas da počnemo igrati nogomet – rekao je Zebić i dodao:
– Istina je da smo dosta izgubili odlaskom Santinija i Peze, koji su dobri igrači, ali to ne može biti razlog našim ovakvim igrama. Čini se da nam je cijela momčad u drugom dijelu sezone izvan forme – zaključio je Zebić.
Na drugoj strani prvi brk Prve HNL i jedan od najiskusnijih trenera uz čestitke Zadru na pobjedi je izjavio:
– Nemam što reći o utakmici već se moj komentar svodi na tri poraza ovoga proljeća i na poziciju u koju smo neočekivano došli. Nitko nam zbog situacije u kojoj smo se našli nije kriv nego smo mi sami krivi. Nikad ni jedna moja momčad nije bila u ovakvom slabom psihološkom stanju. Jasno mi je da se tako nešto događa nakon dva uzastopna poraza, ali zašto smo se tako postavili na početku proljetnoga dijela meni je neobjašnjivo. Posljedica svega toga je da smo se počeli boriti za ostanak, a to je prije samo nekoliko kola malo tko mogao očekivati.


Samo tri trenera s početka sezone




Zadar, Inter i Slaven Belupo tri su prvoligaša koji su u sezonu ušli s trenerima koji su na njihovoj klupi bili i prošli vikend. Zvuči nevjerojatno da je čak 13 prvoligaša nakon dvije trećine sezone promijenilo najmanje jednog trenera. Dalibor Zebić, Ilija Lončarević i Roy Ferenčina za sada se tako dobro drže. Da je Zadar u subotu izgubio Zebić bi jednom nogom bio na izlaznim vratima Stanova, no preokret protiv Zaprešićana donio mu je nastavak posla u Zadru kojeg u kontinuitetu vodi od siječnja 2009. godine.